Med singeln Keep coming back släpper duon AramEmanuel tredje låten från sin kommande EP, och med det även första låten på engelska.

Favoriter Apple Music

Likt duons andra låtar är det elektronisk pop som mixats med soul och denna gång är ljudbilden även färgad av breakbeats. För min del blev produktionen riktigt skön och dansant. Jag hatar ju inte breakbeats, och här blev det väldigt medryckande med en stor portion pop-känsla över låten, vilket jag tyckte var nice. Lägg sedan till sköna brass-synthar och läckra beats. Det är både lekfullt och nostalgiskt medan Aram Al Nashéa sjunger om att hålla fast vid en gammal känsla.

Jag bad duon berätta lite mer om låten, om att sjunga på engelska och arbetet med kommande EP:n i en intervju.

Er första låt på engelska. Varför valde ni att skriva just denna på engelska och är det något vi kan förvänta oss mer av framöver?

Vi vill alltid vara så fria i vårt musikskapande som det går. Vi tänker alltid på hur vi kan expandera och förnya oss och vårt koncept. Vi kommer också från olika musikbakgrunder, Manne har alltid skrivit mer på svenska och Aram på engelska, därför kändes det som en naturlig pusselbit att addera. Men vi öppnar även up för andra språk i framtiden, vi gillar att måla med en bred palett. Att just den här låten blev på engelska vara bara nåt som hände naturligt i studion, dock har hela den här EP:n handlat om att experimentera och testa nya vibbar och moods.

Hur arbetade ni fram låtens tema och text?

Låten handlar om att hålla fast vid en gammal känsla, en nostalgisk utopi. Vare sig det handlar om gamla LP-skivor, eller känslan av att vara med en vän och nån man älskar. Det är oroliga tider i världen vilket gör att man lätt hamnar i nostalgiska tankebanor, vilket ledde oss till temat i låten.

Jag gillade verkligen att ni mixade in breakbeats i produktionen denna gång. Det blir ju även ett större steg från den ljudbild ni annars haft på era låtar. Vilka artister har inspirerat er och varför blev det ju den typen av produktion denna gång?

Vi älskar allt inom indie-funk, elektronisk musik, house och soul. Vi är väldigt inspirerade av gamla superstjärnor som Stevie Wonder, Marvin Gaye och Prince, men också av nya moderna akter som Jungle, Neil Francis, Tame Impala osv. Som sagt har hela den här EP:n handlat om att experimentera och utöka vår musikaliska värld. Låten byggdes utifrån Trum-beatet, det är hela stommen i låten, vi ville göra nåt dansant med drag i. Vi tyckte också det var intressant att kombinera break-beatet med ”rave”-blåset i refrängen

Tredje låten från er kommande EP. När är det tänkt att den ska släppas och vad skulle ni säga blir lite av den röda tråden på låtarna?

Keep coming back släpptes fredagen den 4 oktober. Nästa månad släpper vi den fjärde och sista låten i EP:n. Även om låtarna kan kännas lite spretiga finns det en tydlig röd tråd i både instrumentation, att dom är samplebaserade och i melodierna med Arams röst som håller ihop allt. Vad som även är genomgående i låtarna är att dom alla har en soulig och dansig vibe, vare sig det handlar funkigare låg-tempo som Den vibe, eller mer röj som i Keep coming back!

Om du uppskattar att läsa om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Tack för ditt stöd. 

Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011