Medlemmarna i det Stockholmsbaserade indierockbandet Little Stream har sina rötter i de svenska gruvsamhällena norr om polcirkeln. Närmare bestämt Gällivare och Kiruna. Två städer i ständig förändring där de stora gruvorna tvingar städerna att anpassa sig efter dem och inte tvärt om. Det är denna förändring som får står i centrum i låten Lost kids. Unga som lever sina liv i bilar, utan några större planer medan de ser ens barndomsplatser försvinna. Som uppslukade av hålen i marken, medan man själv mest bara fick driva omkring i bilen och se på.

Nordiska Favoriter

Om singeln berättar bandet:

Lost kids är en låt som handlar om hur vi brukade åka runt i en gammal vinröd Saab 99 från -84 och hoppas på att det skulle hända något intressant. När det var dåligt väder brukade vi köpa hamburgare och Pucko från Empes grill och äta dem i bilen medan vi lyssnade på musik från bilstereon. Lost kids är vårt bidrag till EPA-musik för indiekids.”

Personligen tyckte jag detta var en väldans skön låt. Snygga melodier och harmonier som lyfts fram av sången. Hur det går från mjukt i versen till mer energi i refrängen. Det är enligt mig en bra och stark poplåt som förstärks av det något nostalgiska temat och känslan.

Med Lost kids får vi det fjärde smakprovet från Little Streams kommande debutalbum For You Anyway som släpps i September och som följts av låtarna You & me, Before the fire och Looks like rock ’n’ roll.

För att inte missa några av kommande inlägg i bloggen och på det sättet dagligen få musikinspiration, kan du följa bloggens RSS-flöde i en RSS-läsare. Perfekt sätt att samla alla de bloggar och sidor du följer på ett och samma ställe.

Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011