Det brittiska electro-rockbandet Sohodolls återvände till musikscenen igen 2020 efter att ha legat i dvala i sex år. Sedan dess har de släppt en knippe singlar och EP:n Queen of Spades som kom ut tidigare i våras. Just nu jobbar de på ett helt album för att följa upp Ribbed Music for the Numb Generation från 2007.

Popmuzik Podcast

Nu är bandet aktuella med singeln Napoleon Baby, som är en härligt driven poplåt med pulserande trummor och sköna synthar. Det är läcker poseringslåt som garanterar kommer att få igång dansgolven världen över och ett måste att lyssna på om man älskar electropop.

Om singeln berättar bandets sångerska, Maya von Doll:

”Låten handlar om strävan efter ambition till varje pris. Jag pratar om vad det har kostat mig att göra en musikkarriär – vänskap, relationer och till och med förlusten av bättre ekonomiska möjligheter.
Jag kopplade låten till Napoleon eftersom det finns ett historiskt förslag (oavsett om det är sant eller inte) att hans ambition och drivkraft föddes ur ett mindervärdeskomplex. Så i låten föreställer jag mig framgång och jag föreställer mig att tacka mitt mindervärdeskomplex för konsten jag har skapat”.

Känner du som artist igen dig i din strävan efter berömmelse? Du får se om låten och budskapet tilltalar dig genom att lyssna här nedan.

Tips: spara gärna ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. På det viset påminns du om att besöka bloggen regelbundet, vilket är bra då sidan uppdateras dagligen med nya musikinlägg varvat med intervjuer, recensioner och krönikor.
Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart!

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011