Det känns ganska motsägelsefullt att en grupp som heter Snowstorm ligger bakom en av de mest klassiska sommarlåtarna. Men med förra årets sommarväder i färskt minne och årets mer blåsiga och kalla ”sommar”, är det kanske inte helt dumt att just den Göteborgs-gruppen ligger bakom låten Sommarnatt.

Popmuzik Podcast

Sommarnatt är skriven av Lars ”Dille” Diedricson och Torben Ferm i bandet och släpptes som singel 1980 som del av debutalbumet med samma namn. Det är bandets mest populära låt och själv minns jag att Sommarnatt spelades flitigt på radio under min uppväxt. Låten var även ett givet inslag i Hunneboparken, där den spelades på de olika dansgolven där.

Med åren har Sommarnatt som sagt blivit en svensk klassiker. Det är få sommarspellistor med blandad pop- och rockmusik som inte har med låten och den är lika självklar idag som Sommartiden med Gyllende Tider eller Sommaren är kort med Tomas Ledin.

Vad har du för minnen till Sommarnatt?
Om du gillar bloggens mix av nya låtar och nostalgiska inlägg, så får du gärna stötta arbetet med bloggen som Patreon. Du kan antingen bli Popmuzik Liker för endast 12 kr i månaden, eller Popmuzik Lover för 32 kr. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken sida där du dagligen får musikinspiration varvat med intervjuer, recensioner och annat musikrelaterat.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011