Jag älskar när låtar är mixade i Rumsligt ljud, eller Dolby Atmos som de flesta känner till namnet på mixningen. Just nu är det inte alla bolag som riktigt omfamnat mixningen. Storbolaget Sony Music släpper sällan låtar i Dolby Atmos medan Universal Music släpper många låtar mixade i formatet. Här skulle jag säga att det är att framtidssäkra musiken genom att släppa i Dolby Atmos. Bara för att Spotify inte klarar av att leverera musik i Atmos idag (eller ens högupplöst ljud), så kommer de kanske någon dag att komma dit och då är det lika bra att ha en stor katalog av Dolby-mixade låtar för att vara med på tåget.

Följ på Apple Music

Ett bolag som numera släpper all musik i Dolby Atmos är Killander Music Records. De hjälper sina artister och de som vill få musiken mixad där att helt enkelt framtidssäkra musiken och släpper låtarna i Dolby Atmos. Personligen tycker jag det är speciellt kul med ett mindre och oberoende musikbolag som faktiskt bryr sig om hur musiken låter också, vilket gör det ganska pinsamt när man ser på jätten Sony som kanske mer är ute efter minsta möjliga kostrad för största möjliga vinstmaximering. Saker man gör när aktieägare är viktigare än det man faktiskt jobbar med…

Nu är det dags för Mattias Hoffert att släppa sin nya singel Glöm inte andas. En låt på vilken Mattias uttrycker sin frustration över världens och samhällets utveckling, en utveckling som han ofta har svårt att förstå. Hur vår samtid är mer intolerant idag, där kraven på att vara unik är höga, men där avvikelser från normen samtidigt inte tolereras.
Hoffert valde att skriva texten till sina döttrar, i hopp om att de i en värld som ständigt bedömer, dömer, granskar och värderar, inte ska glömma bort att andas. Genom låten vill han förmedla ett budskap om att finna lugn och styrka i sig själv, trots de yttre påfrestningarna.
Med det är Glöm inte andas en personlig reflektion och en kärleksfull påminnelse till nästa generation om vikten av självomsorg och autenticitet i en krävande värld.

Låten utgår från ett piano som sedan byggs på med rytmer och ett elektroniskt ljudlandskap, som samtidigt målas upp filmiskt med sina stråkar. Resultatet är verkligen snyggt och det blir ännu mer luftigt och rymligt när man upplever musiken i just Dolby Atmos-mixningen. En mixning som denna gång är skapad av Mattias själv, vilket blev första gången han gett sig på att mixa i Atmos. Jag kan inte göra annat än att ställa mig upp och applådera honom för resultatet.

Jag tycker som sagt att låten blev väldigt snygg, både i melodier och känsla men då även i sin mixning. Med det rekommenderar dig verkligen att testa att lyssna på låten i Dolby Atmos. Du lär bli fast i det nya ljudformatet som du bland annat kan uppleva på Apple Music.

Medan du lyssnar på låten så tycker jag att du ska spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. Då Popmuzik dagligen uppdateras med nya musiktips, varvat med intervjuer och annat musikrelaterat, så är ikonen på hemskärmen ett perfekt att påminna dig själv om att besöka bloggen varje dag. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011