Fjärde singeln från Vogon Poetry och SCALAs kommande EP Home är här! Efter tre singlar på engelska är det nu dags för konstellationen att luta sig mer åt SCALAs musik än åt Vogon Poetry och släppa en låt på svenska.

Följ på Apple Music

Den nya singeln heter Sanningen och inleds med bombastiska trummor innan de släpper in en mer vemodig pianoslinga, som lyfter fram Helena Wigeborns röst. Det blir en låt som snyggt mixar medryckande synthpop med melankoli.

Om singeln berättar Peter från SCALA:

”Redan när jag fick demon av Roger Tell fanns där en klockren instrumental refräng. Resten av låten var väldigt ”ambient”. Atmosfären fick mig att tänka på en riktigt tjock John Bauer-liknande skog med skogsrån och troll. Jag är också väldigt svag för Tranströmers dikter om skogen och i en av dem, Gläntan lyder den första frasen: ”Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse.” En twist på denna motsägelsefullt underbara formulering finns i början av låten och resten av texten blev faktiskt vår gemensamma tolkning av vad denna ”glänta” kan vara. Sanningen. Frihet.”

Jag har ju uppskattat de tre första singlarna från samarbetet mellan Vogon Poetry och SCALA. Sanningen är inget undantag. Den må vara mindre pulserande, men det tar låten igen med hur snygg produktionen är och som sagt det där nordiska vemodet som alltid får mig att känna ”wow”.

EP:n Home släpps den 19:e Juli och medan du väntar på att EP:n släpps kan du lyssna på Sanningen här nedan. Medan du lyssnat kan du också spara ner en genväg till Popmuzik på sin mobils hemskärm. På det viset har du alla dagliga musiktips, intervjuer och annat kul musikrelaterat som läggs ut i bloggen när till hands.
Bara klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. Tack.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011