Bandet Joe & The Anchor från Malmö är tillbaka med den radiovänliga och härligt medryckande låten Do you wanna give it a shot. Som du definitivt ska ge en chans och lyssna på här nedan.

Popmuzik Podcast

Låten i sig är en kärleksförklaring till den där personen som får den annars så gråa vardagen att spraka i färg, ens steg kännas lättare och hjärtat slå lite snabbare. Visst är den en härlig känsla, som här förkroppsligas i musikform. Poplycka på strax under fyra minuter.

Om Do you wanna give it a shot berättar bandet för bloggen:

”Låten skildrar de stadier och ögonblick där Joes nyfunna kärlek och tillgivenhet för henne hjälper honom att se livet mer positivt i hans annars gråa värld. Allt är berättat med en avväpnande humor.”

Jag som ändå följt Joe & The Anchor sedan 2015 och upplevt dem både som indieband och när de låg på storbolag, kände att detta definitivt var ett steg upp i både produktion och känsla. Det är en låt som andas hit och den typ av indiepop som vi hörde kring millenniumskiftet, vilket gjorde detta nostalgiskt och härligt. Jag tänker att fans av Crowded House och The Goo Goo Dolls borde svälja detta utan att blinka.

Med singeln får vi första nya musiken från bandet sedan EP:n Blue från 2021 och detta är även första smakprovet från bandets kommande debutalbum Coming of Age, som släpps den 20:e September. Med andra ord så kommer det mer musik från bandet som med sin nya musik har alla möjligheter att slå igenom stort. För detta är precis den typ av välproducerad indiepop som vi alla behöver just nu.

För att inte missa alla musiktips som läggs upp i bloggen varje dag, tycker jag du ska spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. På det viset påminns du om att klicka in till bloggen och upptäcka alla musiktips, intervjuer och annat musikrelaterat som dagligen läggs upp i bloggen. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. Då får du en fin ikon med Popmuzik-loggan på hemskärmen, samt även möjlighet att aktivera notiser från bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011