Oscar Brundin är en producent och låtskrivare från Härnösand, som för tillfället bor i Örebro där han studerar en kandidat i musikproduktion och songwriting. Bland annat har han producerat akter som Sundet, Tomas Rimeika och Thornberg för att nämna några. Akter som du redan hört här i bloggen sedan tidigare.

Popmuzik Podcast

Nu är det dags för Oscar att än en gång stå på egna ben och släpper singeln Tusen år. Här bjuds vi på en radiovänlig poplåt med mjuka synthar och soulig gospel-känsla inspirerad av det klassiska Motown-soundet. Ett sound som garanterat kommer att få igång dansrörelserna i höfterna.

Vid sin sida har Oscar rapparen filip1111 som lägger sim prägel på låten som handlar om när man känner så starkt för någon annan att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Den personen kan vara både en vän eller en partner.

Med singeln Tusen år får vi även första smakprovet från Oscars kommande EP Småstadssken.

Jag ställde några frågor till Oscar om utbildningen och arbetet som producent, samt om nya låten, som du kan läsa här nedan.
Om du uppskattar alla intervjuer i bloggen och att Popmuzik dagligen uppdateras med nya inlägg om musik, får du gärna stötta bloggen som Patreon. Ditt stöd gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg, som hjälper dig upptäcka russingen ur den stora musikkakan.

Var trivs du bäst: i producentrollen eller som artist och varför? 

Producentrollen kommer nog alltid komma först. Jag är i första hand inte en person som gillar rampljuset som artister får. Som producent kan man liksom gömma sig lite och det är just processen av att skapa musiken som jag älskar mest!

Vad skulle du säga är din styrka som producent? 

Jag har ställt mig den här frågan tidigare och kom fram till att min styrka också är lite av en svaghet. Jag är oerhört noggrann med mina proddar och mixar, vilket ibland gör att jag kan sitta ”för evigt” med en låt. Men oftast har det lönat sig att vara så noggrann som jag är.

Du studerar just nu musikproduktion och songwriting i Örebro. Vad har den utbildningen givit dig och hur känner du att du utvecklats? 

Det har gett mig så mycket! Dels så är lärarna väldigt kompetenta och kurserna är väldigt givande! Men det jag tycker man lär sig och utvecklas mest av är just sina medstudenter. Jag har fått så mycket av att sitta å skriva musik med mina studentkollegor och vänner, och ofta blir det också väldigt bra låtar eftersom alla har ambitionen att jobba med musik.

Vad brukar få dig att inspireras till att skriva en låt? 

Lite vad som helst. Det kan vara den lilla staden man är ifrån eller en relation som inte fungerar. Det som oftast sker är att jag eller någon i min närhet upplever något, både positivt eller negativt. Som jag sedan baserar konceptet av en låt på.

Var är det mest udda stället eller situationen där du kommit på en låt?

Hjärnan går ju på högvarv hela tiden så det borde finnas flera lustiga ställen, men jag kommer inte på något så får säga toaletten. Det är ett grymt ställe att filosofera på!

Hur föddes tanken att släppa en EP och vad kan vi förvänta oss av låtarna? 

Ja tanken var bara att släppa 2-3 singlar. Men när jag började skriva låtar till mig själv i höstas så insåg jag att jag ville släppa lite mer, eller åtminstone ha något slags koncept kring låtarna. Jag gillar inte idén av att släppa album innan man har lyssnare som faktiskt vill ha ett album, så jag landade i att en EP blir ett kul och spännande projekt. Det man kan förvänta sig av EPn är lite flummigt, men jag tror att man kan förvänta sig detta: Intressanta texter, svängiga produktioner med mycket groove, och orgel!
Låtarna är helt enkelt en samling av saker som på något sätt varit aktuella i mitt liv det senaste året, och på något sätt ska de knytas ihop till en EP.

Hur arbetade du fram Tusen år?

Tusen år startade som ett instrumentalt track jag gjorde på en kväll. Sen började jag nynna fram en melodi i refrängen som utvecklades till den som ni hör på den släppta låten. Efter det visade jag demon för filip1111 som älskade den. Vi skrev sedan tillsammans den första versen i låten och spelade in Filips vers! Tusen år har verkligen gått väldigt fort å göra klart, allt har bara tuffat på. 

Vad fick dig att känna att du ville ha rap på låten och hur föll det sig att det blev just filip1111 som lade rappen? 

Jag fick en stark känsla av att låtens svängiga groove skulle flyga väldigt bra med en rap-vers.

Jag har alltid velat jobba mer med rap, och Filip och jag är goda vänner så jag kände att det föll sig naturligt att det blev just Filip. 

Du berättar att låten bland annat är inspirerad av gammal Motown. Har du några personliga favoritlåtar från labeln?

Ooooohhh Jag har alltid älskat Tracks of my tears med Smokey Robinson.

När planerar du att släppa EP:n Småstadssken? 

Planen är att först släppa två singlar till, rätt snabbt efter Tusen år. Så siktet är inställt på slutet av sommaren.

Slutligen, vad ska du göra i sommar? 

I sommar ska jag göra klart EP:n samt producera ett gäng olika artister som jag jobbar med just nu.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011