David Fridlund kunde under 00-talet upplevas i indiebandet David & The Citizens, som bland annat släppte albumet Stop the Tape! Stop the Tape! 2006. Men efter att bandet splittrats tog David sitt pick och pack och flyttade till USA 2009.

Skicka in din musik

Nu är David tillbaka i Sverige och bor numera i Göteborg. Med ett nytt band i ryggen är det dags att släppa låtar som bearbetar just tiden i USA, ett destruktivt förhållande och flykten därifrån. Denna gång är texterna på svenska och för dig som bor i just Göteborg finns det många referenser till staden bland låttitlarna.

Det nya bandet heter kort och gott Ior och består även av Daniel Fridlund Brandt, David Bergström och Mathias Engwall. Ior är även titeln på albumet som låtarna ligger på.

”Jag tog en väska och en gitarr och lämnade ett destruktivt förhållande den 30 augusti 2022. Inom två veckor hade jag skrivit 6 av skivans låtar, i ett kreativt rus jag aldrig upplevt tidigare.
När jag skickade dem till några väldigt ytliga musikerkompisar drabbades de alla av den kraft som en poplåt kan ge och bandet Ior va skapat.”

Här i bloggen kan du höra fokuslåten Poseidon från albumet. En härligt medryckande och gitarrdriven poplåt som handlar om att komma hem och ta kontrollen över ens egna liv igen, likt hur Poseidon kan tygla havets vågor. David utvecklar:

”En låt om att se världen med nya ögon, om att hålla drömmen vid liv, drömmen om sådant som betyder något, som gör en lycklig, som får hjärtat att slå.
En betraktelse över livet.
En kärleksförklaring över det vackra i vardagen.”

Du kan lyssna till det euforiska resultatet här nedan.
Medan du lyssnar får du gärna spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. Då Popmuzik uppdateras dagligen med ny musik är det ett perfekt sätt att komma ihåg att besöka bloggen regelbundet. Bara klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011