Säg hej till bandet Glyy. Bandet består av herrarna Alex Baud (gitarr), August Lägermo (trummor), Daniel Thorell (keyboard & cello), David Rapp (sång) och Fernando Hermida (bas). Medlemmarna i Glyy kommer från både Stockholm och Uppsala och de debuterad med singeln Dior 2022. Efter det har det blivit ytterligare tre singlar innan de nu är aktuella med Call you, som får leda vägen mot kvintettens debut-EP som släpps i slutet av året.

Nordiska Favoriter

Call you är en soulig och funkig poplåt där både sång och bandets tighta samspel i studion får stå i centrum. Det är härligt medryckande och somrigt och man kan inte göra annat är att gunga med tillrytmerna och gitarren. Låten i sig mixar det söta med det salta, då singeln handlar om den där perioden precis efter ett uppbrott. När man inte riktigt vet vad man känner, men samtidigt måste fortsätta vidare.

Personligen gillade jag den musikaliska känslan som Glyy förmedlar i Call you. Det är den där typen av välgjord och samtidigt lättsam pop som i alla fall jag blir väldigt glad i. Så definitivt en låt att klicka igång här nedan.

Medan efter att du klickat igång låten får du även gärna spara länk till Popmuzik bland dina bokmärken i webbläsaren. Bloggen uppdateras dagligen med nya inlägg och musiktips, så helt klart värt att regelbundet besöka. Du kan även spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. Då är all musikinspiration bara ett klick bort, och du kan även få notiser när nya inlägg är tillgängliga. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011