Med inspiration från 80- och 90-talet släpper här Anneli Heed och NMTL singeln Last chance. Med varm och mjuk inledning av gitarr och sång, byggs låten sedan upp med stråkar och rytmer för att tillslut blomma ut i en medryckande discoproduktion. Det är filmiskt och somrigt, samtidigt som det har en härlig romantisk känsla över sig, vilket jag föll för med en gång. Men jag är ju en riktig sucker för denna typ av låtar ska erkännas. När man känner både nostalgi tillsammans med en bra melodi och gedigen produktion.

Popmuzik Lover Patreon

När duon presenterade låten beskrev de den med följande ord:

”Tänk dig den saknade låten på Lisa Stansfields Affection-album, eller något ytterligare med Irene Cara som borde varit med på Flashdance-skivan.
Altså ganska mycket 80/90-tals inspiration. Det var riktigt kul att göra denna låten, med andra ord!!!”

Vist summerar det låten ganska bra?

Bakom Last chance hittar vi som sagt Anneli Heed, som är en artist, komiker, imitatör och röstskådespelerska från Lund, men är för närvarande bosatt i Stockholm. Vid sin sida har hon artisten, producenten och låtskrivaren Henrik Hjort från Lund, som går under artistnamnet NMTL när han själv släpper musik. Bägge har släppt en del singlar tidigare och gjort olika samarbeten med andra artister. Nu är det som sagt dags för dem att jobba ihop och resultatet hör du här i bloggen.

Om du gillar att upptäcka ny musik här i Popmuzik får du mer än gärna stötta mitt arbete som Patreon. Det gör det möjligt för mig att driva bloggen vidare och lägga ut nya musiktips varje dag, vilket i sin tur ger dagens och morgondagens artister en plattform att synas på. Bra för musikälskaren i det annars så algoritmstyrda musiklandskapet.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011