Det drar ihop sig för album för Mollie Minott. Med singeln The worst in me får vi nämligen näst sista smakprovet från debutalbumet innan det tillslut släpps.

Favoriter Apple Music

Man skulle kunna säga att Mollie sparat det bästa till näst sist. För här får vi en emotionell ballad med snyggt avskalat, men ändå effektfullt arrangemang. Sångerskans sång ligger över en gitarrmelodi som löper genom låten. Det blir på det viset rösten, texten och harmonierna som får vara i fokus i låten.
Här sjunger Mollie om en kärlekstragedi mellan två personer som haft sina bästa dagar bakom sig och en gång i tiden drog det bästa ur varandra. Nu är det mer tvärt om. Det är vemodigt och tragiskt, samtidigt som det är otroligt snyggt levererat om en relation som har gått åt fel håll.

“Det var otroligt mysigt att spela in den här låten. Jag ville att den skulle bli så organisk som möjligt, och att fokus skulle ligga på budskapet.
Vi spelade in det mesta hemma och fågelkvitter läckte in från balkongen in i gitarrmicken. Vi hittade heller ingen shaker så vi använde oss av en halvfull burk rostad lök.
Det är så musik byggas tycker jag. Utan hjärnans begränsningar”

Mollie Minott

The worst in me är skriven ihop med Jennifer Saxell, som är en singer-songwriter från Kanada. Hon och Mollie fick kontakt genom gemensamma vänner och beslutade sig för att skriva en låt ihop.

“Det var väldigt givande att skriva med någon som är engelskspråkig och det blev en otroligt fin låt med en text som jag tror att många kan relatera till”

Mollie Minott

Visst är låten magisk?
Om du uppskattar alla låttips i Popmuzik, så får du mer än gärna stötta mitt arbete som Patreon. Det är ett fint sätt att hjälpa denna blogg fortsätta leverera dagliga musiktips varvat med intervjuer och spellistor. Något som definitivt behövs i ett så stort musikland som Sverige.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011