Om mysig indiepop är din melodi, så kommer detta band från Stockholm att göra din dag lite trevligare. För även om namnet känns väldigt brittisk, så är bandet St. Jimi Sebastian Cricket Club från vår egna huvudstad. Hade jag bara hört musiken och läst bandnamnet hade jag nog tänkt Glasgow eller Manchester. Dock ska tilläggas att frontmannen Jimi Sebastian har en far från just Storbritannien, så jag tänker att inspirationen inte behöver segla särskilt långt här.

Popmuzik Podcast

St. Jimi Sebastian Cricket Club är här aktuella med singeln Soothing nights. En låt som inleds drömmande med sång över en gitarrmelodi. Det är en inledning som verkligen lockar in en i låten och som sedan växer i känsla och arrangemang, när de andra instrumenten läggs på. Klassiskt poparrangemang som golvar mig varje gång. Sedan hatar man ju inte när det blir körer för att lägga till den där extra lagret i låtar. Snyggt är det, måste jag säga.

Om singeln berättar Jimi:

Soothing nights är en episk berättelse som skulle kunna vara en sång om hur en fjäder svävar fram i vinden eller en tanke som flyger ut över havet. Men det är fullt lika möjligt att den handlar om livet på jorden och den eviga resan.”

Med singeln tar sig bandet ett steg närmare deras andra studioalbum som släpps till hösten. Det kan definitivt bli spännande att följa bandet mot det släppet och om du vill föla bloggen så ska du bokmärka den samt aktivera webbnotiser. För här lägger jag dagligen ut nya musiktips till dig som älskar att upptäcka nya poplåtar som just Soothing nights.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011