Får jag lov till en dans?
Det är nämligen dags för att uppleva Albin Lee Meldaus klassiker Josefin i en härlig dansbandsversion här i bloggen.

Skicka in din musik

Bakom Danzbanderz hittar vi Linus Lindholm. Han har själv spelat i dansband tidigare, men numera är det jobbet som mäklare det som sätter mat på bordet. Men musiken har hela tiden funnits i bakgrunden och han inledde Danzbanderz som en rolig grej, när Linus ville tolka kända låtar som just dansbandsversioner.

Efter att bland annat ha tolkat Victor Leksells Svag, Leksell och Miriam Bryants Tystnar i luren samt Behöver inte dig idag med Clara Klingenström är det som sagt dags för Meldaus låt Josefin att få en dansbandsbehandling.

”Jag har alltid gillat låten Josefin i allmänhet och Albin Lee Meldau i synnerhet. Dock har jag varit tveksam till om jag skulle kunna tolka Josefin värdigt. Men när jag satte mig vid pianot växte ganska snabbt en version fram som även doftar lite rockabilly vilket jag är nöjd med. Den är som en svängig mix av sådant jag gillar.”

Resultatet är svängigt och oförskämt kul skulle jag säga. Jag är väl inte den stora konsumenten av just dansband, men det är något underhållande med genren, som jag ändå har stor respekt för.
Du får klicka igång låten här nedan och se vad du tycker om Josefin i denna version. Varesig du gillar eller ej, så hoppas jag att du uppskattar att få musikinspiration här i bloggen och vill stötta mitt arbete med att bli Patreon. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare och fortsätta vara en oas för den musikälskande sökaren.

Men nu tar vi på dansskorna och buggar loss till Josefin.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011