Om du sett de lysande serierna Bad Sisters eller The New Look på Apple TV+ eller Ruben Östlunds hyllade film The Square, så känner du definitivt igen den danske skådespelaren Claes Bang. I alla fall i de två serierna har Bang visat sig vara en mästare på att spela extremt osympatiska typer och han verkligen tar över varje scen där han är med.

Popmuzik Lover Patreon

Jag var idag år gammal när jag upptäckta att han även har ett musikprojekt som har det David Bowie-doftande namnet This Is Not America. Sedan 2010 har han bland annat släppt albumet Dislocated, samt minialbumen / EP:na Late to the Party och Narcissism Galore. Bang har även samarbetat med Marina Schiptjenko på ett par singlar, så med det artistnamnet kan du nog förstå att det handlar om mer elektronisk och synthig pop, vilket jag gick igång på med en gång.

This Is Not America är just nu aktuell med dubbelsingeln We all pray that no pain’s in vain tillsammans med låten A night out with God. Här bjuds vi på dramatisk och lite suggestiv elektronisk pop som fick mitt synth-hjärta att slå extra hårt. Med snygga synthmelodier tillsammans med Bangs karakteristiska röst skapar artisten en mycket spännande uttryck för sin musik. För oss som uppskattar akter som Depeche Mode och All Hail The Silence kommer ju bli lika sålda på This Is Not America.

Visste du om Bangs musikprojekt tidigare eller upptäckte du hans musik med detta inlägg? Varesig du upptäckte This Is Not America här eller inte, eller om du uppskattar att få dagliga musiktips i bloggen får du gärna stötta mitt arbete med bloggen som Patreon. Det hjälper mycket att driva bloggen vidare och gör det möjligt för fler artister att synas.

Som bonus kan jag ju säga att han även släppte den mer pulserande singeln You need combat training and a gun förra månaden, så just nu är det mycket Claes Bang / This Is Not America att uppleva både i serier och som musik.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011