I veckan släpptes Brittsommars nya album The Machine Stops .
Till detta är trion på en turné med nedslag i olika städer av landet och främst Tyskland – i kväll spelar de på Göthaf här i Göteborg.
Being Blogged skickade några snabba frågor till dem inför kvällens smeplning.

POPMUZIK LOVER 2

-Vad fick er att välja just ordet för en somrig höstdag som bandnamn?

”Det var brittsommar när vi träffades och spelade för första gången. Det är som en andra chans, när allt är över men kommer tillbaka igen och det är omöjligt att inte ta den.

-Hur skiljde sig arbetet med första och andra skivan åt?

”Det första albumet spelades in i en övergiven synagoga i USA. Vi brukade vakna fyra på morgonen och spela i tolv timmar i sträck. För att fånga rummets naturliga ljud satte vi upp flera rumsmikrofoner i taken, i kyrkförstrerna, på väggarna och i mitten av rummet. I flera av låtarna kan man höra fåglarna och vinden i bakgrunden.

The Machine Stops spelades in i en studio i Berlin. Där hade vi större teknisk frihet vilket utmanade oss till nya ljudbilder. Samtidigt är det lätt att fastna i processandet av ljudet istället för den faktiska atmosfären man vill skapa och vi skalade av en hel del av produktionen för att få in mer rymd. Även här förde vi in organiska element, vi stampade på bildäck, använde ett plank som trummor och samarbetade med vännerna Snörök som spelar på glas. Arbetet sträckte sig mellan augusti till november och i väntan på skivsläppet nu i april har vi även gett ut tre musikvideor i samarbete med fotografen Leif Huron från New York.”

-Känner ni att ni utvecklat er som artist, producent och låtskrivare under under dessa år och i så fall hur?

”Ja, absolut. Det är en väldigt specifik men samtidigt öppen fråga. Det handlar inte bara om musik och skrivande utan om personlig utveckling, mentalt och spirituelt. Konst är alltid i förändring och reflekterar vad som var och det är oundvikligt.”

-Vad jag förstod har många av låtarna skrivits under resor runt om världen. Var är den perfekta platsen att hitta inspiration till era låtar?

”När man lämnar en plats, när stunden är förbi och den bara är ett minne. När man kommer hem igen, efter en resa. Tillbaka på sin sängkant, med sina sprickor i golvet, ljuden i taken, sina egna grannar. Det där minnet som finns kvar kan vara suddigt eller bara hörnet av ett foto men ibland är den allt som behövs för att komma ihåg.”

-Konsert i Göteborg på lördag!
Vad kan vi som kommer dit förvänta oss av kvällen?

”Det är inte riktigt säkert. Det får avgöras när natten är över.”

Videon till The Painter :

Lyssna på nya albumet The Machine Stops

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011