I helgen gick den femte och sista deltävlingen i Melodifestivalen av stapeln. Med det har vi ett startfält inför finalen till lördag i Solna och det är dags att gräva fram mina fyra favoriter i startfältet.

Popmuzik Lover Patreon

Men först tittar vi på hela startfältet som presenterades strax efter den sista deltävlingen:

1 Maria Sur – When I’m gone
2 Jay Smith – Back to my roots
3 Lisa Ajax – Awful liar
4 Smash Into Pieces – Heroes are calling
5 Cazzi Opeia – Give my heart a break
6 Annika Wickihalder – Light
7 Marcus & Martinus – Unforgettable
8 Dotter – It’s not easy to write a love song
9 Medina – Que Sera
10 Liamoo – Dragon
11 Jacqline – Effortless
12 Danny Saucedo – Happy that you found me

Av dessa tolv låtar har jag här nedan valt ut mina fyra favoriter inför tävlingen. Jag har en personlig favorit som jag hoppas extra mycket på, men jag skulle kunna leva med att vilken som helst av dessa fyra vann och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest i Malmö sedan i Maj.

Jacqline – Effortless

Ja, detta är min personliga favorit i år. Jag kände redan när jag hörde låten första gången att detta var den starkaste låten i tävlingen och den känslan har definitivt inte avtagit. Det är ett kaxigt nummer och en riktigt stark hit som snickrats ihop för oss. Älskar basgången och den retrodoftande känslan i låten. Sedan är Jacqline helt flawless på scenen och en grym representant för pop-Sverige i tävlingen. Så detta får gärna ta hem hela skiten på lördag. En vinst som definitivt hade gjort SVT lite svettiga inför Eurovision.

Marcus & Martinus – Unforgettable

Man skulle kunna kalla Unforgettable för en Air 2.0. Det är mycket med fjolårets bidrag som hänger kvar även här. Men det är samtidigt mörkare och än mer suggestivt. Älskar att de lånat lite från Faithless 90-talshit Salva mea i produktionen utan att det blivit för tydligt plagiat. Vi som hör vi hör, annars är det en läcker klubbhit som sätter tvillingduon precis rätt på dansgolvet.
På Melodifestivalsscenen var det även ett läckert nummer med The Matrix-kod på skärmarna och killarna är verkligen fullblodsproffs på scenen.

Cazzi Opeia – Give my heart a break

Med Pet Shop Boys-stråkar och en härlig lekfullhet i produktionen är Give my heart a break ett riktigt lyckopiller i festivalen. Det är fan omöjligt att inte bli glad av Cazzi Opeia och hennes lite quirky-pop. Det står ut i startfältet och jag kan tänka mig att detta i sig skulle vara det nummer som borde funka bäst internationellt om vi väl ska tänka Eurovision. För det är just denna typ av udda och färgstarka nummer som går hem ute på kontinenten. Att det sedan är en grym låt och melodi gör ju inte saken sämre.

Danny Saucedo – Happy that you found me

På ett sätt kändes det som allt föll på plats för Danny i år. Jo, hans Amazing är just amazing och så är även In the club. Men Happy that you found me är något helat annat. Det är mognare, snyggare och det har mer hjärta skulle jag säga. Även om det är EDM-pop i samma skola som de andra singlarna, så tycker jag detta blev riktigt imponerande. Snyggt också av Danny att skala bort allt på scenen och bara vara själv. Det syns i ögonen att han älskar det. Det är en gnista där som jag inte sett i artisten tidigare. Snyggt.

Alla låtar i årets upplaga av Melodifestivalen hittar du i denna spellista.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011