För den som älskar en cigarett efter sex, så kan jag glädja er med att gruppen med samma namn just nu håller på att förbereda oss för deras kommande album X’s, som släpps den 12:e Juli. Temat på albumet är baserad kring en relation som varade i fyra år och som då inspirerat till albumets tio låtar.

POPMUZIK SUMMER

Först ut från albumet är singeln Tejano blue som definitivt tar oss till klassisk Cigarettes After Sex-mark. Det är behagligt och lite drömmande, samtidigt som låten i sig är en blinkning till musiken från bandledaren Greg Gonzalez barndom i Texas. Sångaren berättar:

”Jag växte upp i El Paso och Tejano-musiken är enorm där. Man kunde gå till många av stadens barer och höra artister som Selena, Los Ángeles Azules & La Mafia spelas i högtalarna. Det fanns i atmosfären runt omkring mig på den tiden, men jag avvisade det alltid och drogs till allt annat som jag verkligen attraherades av.
Flera år senare när jag bodde i New York City började jag äntligen lyssna på Selenas Como La Flor samtidigt som jag också lyssnade mycket på Cocteau Twins. Jag fick då idén att försöka kombinera deras båda stilar på något sätt, vilket kändes lite konstigt, men också som om det kom från en genuin plats där jag återupptäckte och äntligen fick kontakt med den musik som jag hörde runt omkring mig i min ungdom.”

Jag uppskattade känslan i låten. Det är som sagt behagligt drömliknande och gitarren ligger som en fin slöja över arrangemanget som förstärks av sångarens mjuka nästan viskande röst.
För mig kändes Tejano blue som en fin inledning till ett spännande album med det amerikanska bandet.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011