Men gud vad härlig detta var.
Med en lekfull synthig produktion levererar Den Svenska Björnstammen nya singeln Smutsiga gatan. En låt om att se livet från dess ljusa sidor, trots dess stundom återkommande brister. En bra inställning månne, för det är mycket i världen just nu som man gör att man kanske ser saker mer i moll än i dur. Det lär du dock inte göra när du hör Smutsiga gatan, för detta är så sprudlande och härligt synthigt att jag inte kunde bli annat än lycklig.

Favoriter Apple Music

Om singeln berättar bandet:

”Det är en poplåt om det sjuka, som också är det som är livet och att se ljusglimtar även när det går trögt, som sol i ansiktet en dag i februari.”

Med singeln tar vi ett kliv närmare dubbel-EP:n Med sång / Utan Sång som liksom singlarna samlar lika många sånglåtar som instrumentala. Det känns som en lekfull och kreativ period för bandet som aldrig slutar att imponera på mig.

Även på Smutsiga gatan får vi en instrumentalsida i form av Genomresa. En låt som har känslan av ett lokomotiv som färdas genom ett montage av olika platser, medan man själv sitter och ser ut över det oändliga landskapet. En bra reslåt med andra ord.

Vad tyckte du?
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011