MGMT har bjudit in Christine and the Queens för att leverera den emotionella retropopsingeln Dancing in Babylon. Det är som en magisk popballad från 80-talet och allt förstärks av den fantastiska musikvideo. En musikvideo där vi får följa med in i ett TV-spel med ett snyggt HBTQ-tema mellan två hjältar. Detta växlas med scener där MGMT och Chris framför låten i en en stor studio. Allt inspelat med ett dimmigt filter vilket gav en extra stark 80-talskänsla.

Favoriter Apple Music

Chris berättar att han ”alltid älskat MGMT:s multiversum, deras frihet och talang, deras klara låtskrivande och fantastiska ljudlandskap. Kunglig, inspirerande. När de sträckte ut handen efter den här kraftballaden blev jag hedrad och även glad över att få dyka in i deras dröm, eftersom jag har samma allomfattande synsätt med mitt arbete. Jag älskade också texternas bakgrund, och jag jobbar på mitt nedre register här mer än vanligt. Jag kände mig inbjuden till deras coola film, och jag är glad över att nu vara en del av galaxen. Låt oss arbeta på mer kärlek i kärleksgalaxen.”

Dancing in Babylon är tagen från MGTMTs kommande album Loss Of Life som släps den 23:e Februari.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011