Säg Mig är artistnamnet för singer-songwritern Alva Fährlin. Hon släppte albumet Hud 2020 och nu senast singeln Över, som släpptes nästan på dagen för ett år sedan.

Popmuzik Lover Patreon

Nu är Säg Mig aktuell med singeln Val d’Isère. En nykär dagdröm om att förlora sig i en relation när den precis inletts. När man liksom planerar livet tillsammans med den personen som man är nykär med. När man spelar upp filmen om ens liv ihop om att dela ett liv ihop och allt vad det innebär med barn, bilsemestrar och ekonomiska bekymmer. Det är charmigt drömmande diskbänksrealism som fick mig att bli lycklig samtidigt som Säg Mig målar upp hur kärleken får just fantasin att skena. Eller ska man kanske skriva drömmarna? Jo, det gör jag, för det är lite mysigare.

Om singeln berättar Alva för bloggen:

”Första demon av Val d’Isère blev till på en bussresa till Alperna i januari 2022. Hösten dessförinnan hade jag varit kär i någon, och det blev just sådär som det alltid blir för mig: jag gick händelserna i förväg, och plötsligt gick jag och tänkte på om personen skulle bli en bra förälder, innan vi ens var tillsammans på riktigt.
Jag har nog alltid varit någon som tänker mycket på framtiden och känner ett behov av att dela de tankarna med den jag tycker om. Men det krävs mod för att göra det – risken finns ju att den vill något helt annat. Så då vill man bara stanna kvar i sin egen dröm en stund till, och intala sig att allt kommer att bli precis som man hoppats.”

Vad tycker du om Val d’Isère? Känner du igen dig i den kärlekskranka texten?

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011