Klaudy – eller William Schenberg, som han egentligen heter – är Göteborgaren i exil i Malmö. I början av året kunde i se honom i SVTs musikprogram Songland, och nu i början av 2024 kommer han vara med i Melodifestivalen med bidraget För dig. Med andra ord lär det bli en rivstart för sångaren och låtskrivaren.

Svensk Pop Apple Music

För att ge oss en aptitretare inför Melodifestivalen, släpper Klaudy nu balladen Sång till Sophie. En emotionell gitarrdriven låt tillägnad sångarens mamma Sophie som alltid varit vid hans sida.
Det är en öppenhjärtig och fin låt som verkligen visar upp Klaudys sångröst och emotionella uttryck.

Om arbetet med Sång till Sophie berättar Klaudy för bloggen:

“Jag har våndats ett tag med att skriva ännu en till kärlekslåt, så fick lust att skriva en låt om något annat. Så under en session med min gamla kompis från Finland, Joakim Nyström fick vi för oss att skriva en låt om ens mamma. Från början var det inte min mamma personligen som var utgångspunkten utan en person som betyder väldigt mycket för en, men dag två i session så bestämde vi oss för att skriva om just min mamma. En väldigt ovan men intressant inspirationskälla att utgå ifrån när man skriver text, så på något sätt vidgade det vår kreativitet och författande vilket ledde till Sång till Sophie. Låten är en julklapp till min mamma Sophie och har blivit/är en viktig låt för mig eftersom den utmanade mig som person och som låtskrivare o nu hoppas jag att alla som lyssnar på den kan få gå igenom samma emotionella resa som jag gjorde under låtens skapande :) Ha det bäst o ta hand om varandra”

Visst är det en fin hyllning till sin mor som Klaudy spelat in? Det känns i alla fall lovande inför Melodifestivalen. Du hör resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011