När man lyssnar på en låt och man verkligen blir helt golvad av refrängen. Det är precis just det som Veronica Maggio och Miriam Bryant gör med oss när de släpper den storslagna hjärtkrossarduetten Under någon ny. Där de sjunger till den där personen som helt enkelt inte levererade och som de här önskar att personen hittar någon ny.
Textraden, ”Tack och förlåt igen alla är någons sämsta om jag var du ikväll skulle jag nog glömma mig och minnas hur man hittar någon ny”, kan vara årtiondes absolut bästa. Men det visar också att när två av Sveriges absolut bästa artister gör något ihop blir det ren jävla popmagi!

Popmuzik Lover Patreon

Om singeln berättar Maggio:

“Jag, Miriam och Elias Kapari sågs i studion (som Markus Krunegård döpt till Lilla Louvren) och skulle skriva åt Miriam men låten blev så fin att jag blev missunnsam och övertalade Miriam att den skulle göra sig ännu bättre som duett. Vi hade hittat ett perspektiv som kändes nytt för oss. Oftast skriver vi båda om hur synd det är om oss, hur krossade våra hjärtan blivit. Den här gången fick det vara synd om de vi lämnat i stället. Vi skrev om att vara någons sämsta och att önska att den personen hittar någon ny. När jag kom hem så tjejlyssnade jag på låten i badrummet samtidigt som jag borstade tänderna och kände att jag ville släppa den direkt”.

I samband med singelreleasen kommer du även kunna uppleva musiken i ett helt nytt format online. Tillsammans med den regissören Jonas Åkerlund har duon nämligen kokat ihop ett musikaliskt drama där de bägge blir regisserade i realtid. Kvällen avslutas sedan med ett gemensamt framträdande av nya singeln. Showen kommer sändas kl. 19:00 på releasedagen via vier.live – där även biljetter finns att köpa.

Miriam Bryant berättar om filmen:

”Att få jobba med Jonas är väl något som står högst upp på alla artisters önskelista. Och att få göra det här med Veronica, som jag är ett stort fan av, känns som ett drömscenario! Alla tre landade ganska snabbt i att vi inte ville göra en musikvideo eller en klassisk livestream, utan istället öppna upp för ett helt nytt sätt att släppa musik. Som tittare ska man känna; vad är på riktigt och vad är skådespel? Det enda vi med säkerhet kan säga är att ju längre man tittar desto mer skruvat kommer det att bli”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011