Eric Gadd är nu aktuell med albumet Vykort från 2000-talet. Med den släpper han sitt första album efter Fiende eller vän från 2013. Hans sista på storbolag. Samma år som han var med i Melodifestivalen med Vi kommer aldrig att förlora.

Apple Music

Men han har inte varit direkt tystlåten under åren som gått. 2017 släppte Eric singlarna Stay away från mig och Önskar att du ser. Året efter var Eric med i Så Mycket Bättre som följdes av några EP med nya låtar samt akustiska inspelningar av äldre.

Men nu är det Vykort från 2000-talet som gäller.
Albumet ger oss 15 låtar skrivna under 2000-talet. Eric hade gått igenom sina mappar på datorn och valt ut låtar som får representera de olika åren. Med det får vi en kombination av utgivet material och nytt. Låtar som gör nedslag över åren och skapar små vykort från sångarens 2000-tal.

Jag mötte Eric över zoom när han befann sin i Marocko. Här berättar han mer om arbetet med albumet, om valet av låtar samt vad som utmanar och inspirerar honom som artist efter 35 år på scenen. Bilden är lite pixelig då uppkopplingen vart lite långsammare på Erics hotell, men jag hoppas att du kommer uppskatta vårt samtal.

Du hör albumet Vykort från 2000-talet här nedan.

Följ Eric Gadd på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.