Hamburg baserade duon River är tillbaka med ytterligare en skimrande indie-hymn i Brother. Låten beskrivs som den mest personliga och känslomässigt krävande singel från den hitintills. De öppnar sina musikaliska dörrar för en vemodig, trolös, nästan förtvivlad stämning som berättar den bittra historien om en nära vänskap som växt isär.

 ”Vi delade allt och gjorde en massa saker för första gången tillsammans. Han kom från en svår bakgrund och ju äldre vi blev desto mer alkohol och droger blev inblandade. Det knäckte honom sakta. Att inte kunna hjälpa och samtidigt inte kunna titta bort, slet mig sönder”

Aljoscha Christenhuß

Låten är en melankolisk historia om vänskap som inte kunde bestå och någonstans på vägen förlorade två varandra. En sårande upplevelse som de flesta kanske upplevt på något sätt under uppväxten. Brother blir därför ett monument över en förgången vänskap och som ett manifest för att acceptera att ingenting är för evigt. 

Det är indiepop när det är som bäst! Atmosfärsikt, känslomässigt med en ljudbild som lämnar en med önskan om mer. 

Nu är den officiella videon till Brother släppt. Här får vi följa med på livets känslomässig resa som pendlar mellan kärlek, glädje, frustration och ilska. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.