Det har fötts ett nytt namn på den svenska pophimlen och hon heter Emma Lee Andersson! I fredags kom debutsingeln Spotta i min mun och med en ryggsäck fylld av nyskrivna låtar kan vi nog förvänta oss en hel del släpp framöver. 

Popmuzik Podcast

Den aktuella singeln talar om uppbrott och skuldkänslor. Utrustad med en sylvass penna lyckas artisten sätta exakta ord på hur det många gånger kan kännas att lämna något som inte är bra för en. Samtidigt som man själv inser sin delaktighet till att det faktiskt blev såhär. 

Sina träffsäkra texter är faktiskt hämtade direkt från verkligheten och via sitt dagjobb på Espresso House har artisten möjligheten att fylla på banken av mänsklig interaktion som mynnar ut i kreativt författande. Något som även nyanserat artistens sound är hemstaden Göteborg vars indiepop sound mynnat ut i ett alldeles eget poputtryck på svenska. 

Musik har varit en stor del av Emma-Lee Anderssons liv. Redan som 5-åring började hon skriva låtar och som ung tonåring bildade hon och några vänner sitt första punkband. Några år senare hade musikintresset utvecklats, ett jobb som lastbilschaufför övergivits, och sex singlar släppts under artistnamnet Bellhouse. Genom detta förverkligade Emma-Lee lusten att skriva till andra artister, något hon velat göra länge. I en av många sessioner träffade hon producenten Oliver Forsmark ett möte som sedermera resulterat i vad vi nu hör i Spotta i min mun. 

Som sagt, det här andas säregen och unik pop. Helt klart radiovänligt, men med den där lilla punkpop-twisten som gör det mörkt och intresseväckande. Vi ser med spänning på framtiden.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011