Det har fötts ett nytt namn på den svenska pophimlen och hon heter Emma Lee Andersson! I fredags kom debutsingeln Spotta i min mun och med en ryggsäck fylld av nyskrivna låtar kan vi nog förvänta oss en hel del släpp framöver. 

Nordiska Favoriter

Den aktuella singeln talar om uppbrott och skuldkänslor. Utrustad med en sylvass penna lyckas artisten sätta exakta ord på hur det många gånger kan kännas att lämna något som inte är bra för en. Samtidigt som man själv inser sin delaktighet till att det faktiskt blev såhär. 

Sina träffsäkra texter är faktiskt hämtade direkt från verkligheten och via sitt dagjobb på Espresso House har artisten möjligheten att fylla på banken av mänsklig interaktion som mynnar ut i kreativt författande. Något som även nyanserat artistens sound är hemstaden Göteborg vars indiepop sound mynnat ut i ett alldeles eget poputtryck på svenska. 

Musik har varit en stor del av Emma-Lee Anderssons liv. Redan som 5-åring började hon skriva låtar och som ung tonåring bildade hon och några vänner sitt första punkband. Några år senare hade musikintresset utvecklats, ett jobb som lastbilschaufför övergivits, och sex singlar släppts under artistnamnet Bellhouse. Genom detta förverkligade Emma-Lee lusten att skriva till andra artister, något hon velat göra länge. I en av många sessioner träffade hon producenten Oliver Forsmark ett möte som sedermera resulterat i vad vi nu hör i Spotta i min mun. 

Som sagt, det här andas säregen och unik pop. Helt klart radiovänligt, men med den där lilla punkpop-twisten som gör det mörkt och intresseväckande. Vi ser med spänning på framtiden.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.