Amerikanska LEEONA imponerar starkt när hon släpper den nostalgiska synthpop singeln Moment. Rytmerna är oemotståndliga och den atmosfäriska röst-mixen är uppfriskande med sina stämmor och förföriska viskningar. Referenserna till 80-talets synthwave är subtila men ändå så pass tydliga att de ger dynamik och textur. Med nya singeln inleder artisten även ett nytt kapitel i där LEEONA strävar efter att skapa musik som återspeglar hennes själ och vision.

”Sången här låter som en sensuell improvisation. Det är lite annorlunda än vad jag är van vid i mina låtar, men jag strävar efter att omsluta lyssnaren med magi. Moment påminner om eld med  förföriska gitarrer och mörka musikaliska inslag.”

LEEONA

Artisten vill inte bli begränsas av ramarna för populärmusik och skapar en egen genre vid skärningspunkterna. Något hon själv väljer att kalla ”elegant retro-futurism” alltså synthwave sammanflätad med melodisk elektronisk pop. Inspirationen hämtas från Denis Villeneuves futuristiska filmer, 80 -talets melankoliska rock och kompositören Vangelis musik, samt artister och elektroniska grupper som Bryan Adams, Kavinsky, Talk Talk och Bryan Ferry.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.