Musik möter konst när Odd Beholder ger oss Transatlantic Flight. Tagen från artistens nysläppta album Sunny Bay ackompanjeras låten av en mörk, underlig men samtidigt fascinerande och fängslande video. Här blandas manus med improvisationsteater till något bortom det vanliga.

Skicka in din musik

”Enkelt uttryckt handlar videon om en kvinna som kraschar och bränner ner ett plan och njuter av katastrofen, den yttersta förstörelsen och kaoset. Mer detaljerat så är ett flygplan symbolen för en tid som går mot sitt slut om nuet som snart är borta. En symbol för en värld där allt är möjligt, billigt, alltid tillgängligt och extremt slösaktigt, och som tillfredsställer den manlig fantasin. Till en alldeles för hög kostnad för alldeles för många. Inne i det kraschande planet klär karaktären sig som en flygvärdinna, som fortfarande är en stark könssymbol. Än idag är uniformerna för flygvärdinnor nästan alltid sexualiserade och förknippade med hetero-manliga porrfantasier. Så i den meningen bränner inte bara kvinnan ner flygplanet, utan kraschar samtidigt symbolerna i den gamla världen.”

Annalena Fröhlich, regissör

Musiken är elektronisk och experimentell samt presenterar ett unikt berättarperspektiv. Artisten själv rubricerar detta som drömsk pop, men jag skulle även vilja tillägga att det är konstnärlig pop. Såhär säger artisten själv om samarbetet i den nya videon. 

”Jag dras till arbetet och personligheten hos Annalena eftersom jag känner igen i hennes urkrafter.  Hon känns genial för mig, och kan sin väg mellan fantasins och kognitiva krafter. Hon vet precis tillräckligt och hon är helt fri från omdöme. Det var jättekul och samtidigt en stor fara att jobba med dem. Jag menar. Vi slutade med att bränna ett flygplan. ”

Odd Beholder
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011