Musik möter konst när Odd Beholder ger oss Transatlantic Flight. Tagen från artistens nysläppta album Sunny Bay ackompanjeras låten av en mörk, underlig men samtidigt fascinerande och fängslande video. Här blandas manus med improvisationsteater till något bortom det vanliga.

DOLBY ATMOS

”Enkelt uttryckt handlar videon om en kvinna som kraschar och bränner ner ett plan och njuter av katastrofen, den yttersta förstörelsen och kaoset. Mer detaljerat så är ett flygplan symbolen för en tid som går mot sitt slut om nuet som snart är borta. En symbol för en värld där allt är möjligt, billigt, alltid tillgängligt och extremt slösaktigt, och som tillfredsställer den manlig fantasin. Till en alldeles för hög kostnad för alldeles för många. Inne i det kraschande planet klär karaktären sig som en flygvärdinna, som fortfarande är en stark könssymbol. Än idag är uniformerna för flygvärdinnor nästan alltid sexualiserade och förknippade med hetero-manliga porrfantasier. Så i den meningen bränner inte bara kvinnan ner flygplanet, utan kraschar samtidigt symbolerna i den gamla världen.”

Annalena Fröhlich, regissör

Musiken är elektronisk och experimentell samt presenterar ett unikt berättarperspektiv. Artisten själv rubricerar detta som drömsk pop, men jag skulle även vilja tillägga att det är konstnärlig pop. Såhär säger artisten själv om samarbetet i den nya videon. 

”Jag dras till arbetet och personligheten hos Annalena eftersom jag känner igen i hennes urkrafter.  Hon känns genial för mig, och kan sin väg mellan fantasins och kognitiva krafter. Hon vet precis tillräckligt och hon är helt fri från omdöme. Det var jättekul och samtidigt en stor fara att jobba med dem. Jag menar. Vi slutade med att bränna ett flygplan. ”

Odd Beholder
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011