Allas våra The Mamas släpper ny singel och annonserar även en EP i november. Vem har glömt mello-vinsten med grymma låten Move! Nu har gruppen återigen teamat upp sig med samma låtskrivare och ger oss Sun Go Down. Som även blir titeln på kommande mini-albumet.   

”Sun Go Down är en låt om uthållighet. Metaforiskt kan man säga att den kärlek vi tar emot, alla kramar, alla kyssar, alla möjligheter till att segra; det är solen! I sommar fick vi faktiskt träffa människor igen och ha semester, men ärligt talat är semester inte en destination utan det är ett sinnestillstånd. Genom allt vi har gått igenom under det senaste året, alla toppar och dalar, så har det alltid funnits en strimma av ljus och vi har åstadkommit saker som ingen någonsin kan ta ifrån oss. Vi kommer aldrig att låta solen gå ner, inte på oss! Det är vad Sun Go Down representerar”

The Mamas. 

Med lika mycket glädje som vanligt inkluderar trion oss lyssnare i sin musik. Villkorslöst fortsätter de sprida ett budskap om gemenskap, humanism och även kroppsideal. I juni släppte de nämligen en somrig tolkning av 60-talsklassikern Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini, en låt som för gruppen har ett viktigt budskap om resan från body shaming till kroppspositivitet. En modern tappning på en klassisk historia om de perfekta skönhetsidealen och omöjliga samhällsnormer som påverkar vårt självförtroende, självbild och vårt egenvärde och hur vi kan bryta oss loss ifrån dem.  

Lite mindre gospel-känsla och mer regelrätt pop får vi i Sun Go Down, men ni hör helt klart de svulstiga körerna där i bakgrunden som är The Mamas. Det är svårt att inte dras med i dancehall-beatet, den hookiga o-kören och snygga produktionen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply