Låt er nu inte luras av att explosiva indie-pop trion Culture Wars kommer från Austin, Texas. För musiken är rätt långt ifrån vad man skulle kunna förvänta sig från den delstaten. Här får vi grymt bra elektroniskt driven pop som bär på funkiga rytmer och rockinfluenser. 

DOLBY ATMOS

Lose Money är en av de låtarna som lätt inte kunde ha hänt. Efter att jag spelade in en handfull vokalidéer på Sonic Ranch i El Paso, var det vår producent Caleb och bandkamraten David som hörde refrängdelen, annars hade jag helt missat det. Tack vare dem, och några vansinniga profetljud från Dillon efteråt kom låten till liv. Ett bevis på styrkan i att arbeta som ett team, den här låten sticker ut som en av mina favoriter. ”

Alex Dugan

Här i dagarna släpptes bandets EP teche där just Lose Money agerar fokus-spår. I singeln sjungs det om att förlora sina pengar och i tillhörande video får vi följa med trion när de gör just detta på ett casino. Extra förtjust är jag i rytmiseringen i låten, mönstret de fått till med arpeggion är omedelbart medryckande och ljudet är riktigt häftigt. 

Culture Wars skapades redan 2016 och släppte året därpå sin debut-EP med samma titel som bandets namn. Över åren har deras sound dock förändrats något och den nya EP:n presenterar en ganska elektroniskt hållen ljudbild. Inte mig emot när det låter såhär bra. Ni hör nya Lose Money här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011