Låt er nu inte luras av att explosiva indie-pop trion Culture Wars kommer från Austin, Texas. För musiken är rätt långt ifrån vad man skulle kunna förvänta sig från den delstaten. Här får vi grymt bra elektroniskt driven pop som bär på funkiga rytmer och rockinfluenser. 

Nordiska Favoriter

Lose Money är en av de låtarna som lätt inte kunde ha hänt. Efter att jag spelade in en handfull vokalidéer på Sonic Ranch i El Paso, var det vår producent Caleb och bandkamraten David som hörde refrängdelen, annars hade jag helt missat det. Tack vare dem, och några vansinniga profetljud från Dillon efteråt kom låten till liv. Ett bevis på styrkan i att arbeta som ett team, den här låten sticker ut som en av mina favoriter. ”

Alex Dugan

Här i dagarna släpptes bandets EP teche där just Lose Money agerar fokus-spår. I singeln sjungs det om att förlora sina pengar och i tillhörande video får vi följa med trion när de gör just detta på ett casino. Extra förtjust är jag i rytmiseringen i låten, mönstret de fått till med arpeggion är omedelbart medryckande och ljudet är riktigt häftigt. 

Culture Wars skapades redan 2016 och släppte året därpå sin debut-EP med samma titel som bandets namn. Över åren har deras sound dock förändrats något och den nya EP:n presenterar en ganska elektroniskt hållen ljudbild. Inte mig emot när det låter såhär bra. Ni hör nya Lose Money här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.