Låt er nu inte luras av att explosiva indie-pop trion Culture Wars kommer från Austin, Texas. För musiken är rätt långt ifrån vad man skulle kunna förvänta sig från den delstaten. Här får vi grymt bra elektroniskt driven pop som bär på funkiga rytmer och rockinfluenser. 

Lose Money är en av de låtarna som lätt inte kunde ha hänt. Efter att jag spelade in en handfull vokalidéer på Sonic Ranch i El Paso, var det vår producent Caleb och bandkamraten David som hörde refrängdelen, annars hade jag helt missat det. Tack vare dem, och några vansinniga profetljud från Dillon efteråt kom låten till liv. Ett bevis på styrkan i att arbeta som ett team, den här låten sticker ut som en av mina favoriter. ”

Alex Dugan

Här i dagarna släpptes bandets EP teche där just Lose Money agerar fokus-spår. I singeln sjungs det om att förlora sina pengar och i tillhörande video får vi följa med trion när de gör just detta på ett casino. Extra förtjust är jag i rytmiseringen i låten, mönstret de fått till med arpeggion är omedelbart medryckande och ljudet är riktigt häftigt. 

Culture Wars skapades redan 2016 och släppte året därpå sin debut-EP med samma titel som bandets namn. Över åren har deras sound dock förändrats något och den nya EP:n presenterar en ganska elektroniskt hållen ljudbild. Inte mig emot när det låter såhär bra. Ni hör nya Lose Money här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply