Med ett melankoliskt tema delar sångerskan Airyen Vay med sig av fragment från ömma stunder med en före detta kärlek. Det är med vemod som artisten tittar tillbaka på vad som en gång varit i videon till Love Me Like You’re High. Men vad som på ytan kan se ut som en låt om brusten kärlek döljer ett djupare budskap. I låten är det Airyen egentligen suktar efter bekräftelse på att hon fortfarande är viktig i den andra personens liv. Men insikten hon tillslut kommer till är inte saknaden av en partner utan avsaknaden av kärlek till sig själv. Och det är nog den viktigaste insikten som man kan komma till. Hennes röst är trollbindande och knivskarp den bär på en hel del soul och musiken är känslosam men samtidigt stark. Produktionen är drömsk och läcker med en nästintill filmiska inledning och mystiska syntar. Hon lyckas förutom pop få in R&B och soul i den aktuella singeln. Något som även är artisten signum.

Född i Rumänien fann Airyen Vay som 9-åring intresset för musik och har sedan dess utvecklat sitt sound i soliga Los Angelse.

I videon till nya Love Me Like You’re High lyckas hon verkligen förmedla de råa och ärliga känslorna om den gångna relationen. Se själva här! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.