Stämsång på högsta nivå, det är vad amerikanska Ian Abel ger oss i singeln Fragile Man. Med stor skicklighet visar han upp sin neo-soul förmåga och det inget annat än paralyserande bra. Produktionen andas trap-influenser, är smått förförisk med diverse lyxiga synt-texturer och såklart trestämmigt rakt igenom. Även om produktion och sång är mäkta imponerande är det allra viktigaste budskapet i denna singel. Låten kanaliserar nämligen frustrationen över behandlingen av marginaliserade grupper i USA. Det är en aktualisering av den pågående polisbrutaliteten och förtrycket av färgade individer och HBTQ-personer. Även om låten skrevs 2018 är den lika aktuell idag så då eftersom debatten är mer viktig än någonsin. 

Svensk Pop Apple Music

”Jag skrev låten 2018 i ett riktigt ögonblick av ilska, mot Trump, mot polisen, mot lagstiftare, mot alla människor som mobbade mig och fick mig att känna mig värdelös när jag växte upp. Jag försökte fånga känslan av hjälplöshet som många kände vid den tiden och sedan leda den energin till något mer kraftfullt: ilska.” 

Ian Abel

Ian Abel är en queer-artist som rubricerar sig som serieboksnörd med ett hjärta av guld. Med en sammetslen stämma och psykedeliska inslag av elektronisk pop är de stora idolerna Robyn, Peter Gabriel och Jessie Ware. Fragile Man är den första singeln för 2021 och samtliga intäkter fördelas jämt över tre välgörenhetsorganisationer som kämpar för marginaliserade gruppers rättigheter. Detta är mer av att statement än en låt, så den ska inte gå omärkt förbi. Se videon här i bloggen och lyssna på Fragile Man på din streaming-tjänst. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011