Ibland kan låtskrivandet gå otroligt snabbt, men ibland kan det också ta tid. För artisten Waants tog just låten Keep Careful tre kanske till och med fyra år att färdigställa. Skriven 2018 ur frustrationen över sitt dåvarande förhållande gick artisten in i studion och helt enkelt hämtade inspiration ur känslorna han kände precis då. Såhär säger artisten själv: 

Popmuzik Lover

”Det här är en av de låtarna som har en stor del sanning i sig, men något överdrivet och dramatiskt – vilket är den universella saken när man skriver låtar (tror jag?). Jag försöker fånga känslan av att kanske bara vill lämna när det är tufft och du inte kommer överens med din partner. Jag vill förädla känslan av den inre monolog man kan ha, samtidigt som man fortfarande vet att man förmodligen inte kommer gå någonstans. Jag tror i alla fall att detta förmedlas i låten. Särskilt med körtexterna som ändras i slutet för att återspegla verkligheten – väntade så länge att hitta dig / jag lämnar dig inte nu.

Själva refrängen till låten säger waants skrevs innan verserna och det var just för att han hittade den pulserande synt-basen i kontrast med de riffiga gitarrerna. Men bara för att man hittar refrängen behöver inte det betyda att verserna kommer lika naturligt. Så låten fick helt enkelt ligga på vänt. Men att den släpps precis nu, är ganska perfekt tajming då just 80-tals soundet och syntar är det mest aktuella. Från början sjöng artisten själv på låten, men efter att sångerskan Emily Sorrey varit i studion och hört Keep Careful fanns det inget annat än att hon skulle lägga top-line. 

Artistprojektet waants är ett relativt nystartat projekt av producent och låtskrivaren Adam Warren. Med inspiration från indie och elektronisk pop har han skapat sitt mest kommersiella sound hitintills. Tidigare medlem i indie-bandet Halifax har han vanan att skriva, producera och framföra musik. Men detta är alltså första gången han står på egna ben. Ni hör singeln Keep Carful här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.