Att Loreen har en röst som har förmågan att fullkomligt trollbinda sin publik är väl allmänt känt vid det här laget. Av Svenska röster är väl Loreen den som har mest unikt uttryck och ett så genomträngde klart röst-ID. Efter höstens medverkan i Så Mycket Bättre känns det ganska självklart att det nu kommer musik på Svenska. Särkilt när vi ser att just Svensk musik är det som totalt dominerar listorna just nu. 

I nya singeln Sötvattentårar beskriver Loreen hur det känns när man kämpar med frustrationen som kommer när man helt enkelt inte räcker till. En otrolig igenkänningsfaktor som förstärks ytterligare på när texten är just på Svenska. 

Vad Loreen står för som artist är inkludering och gemenskap, något hon gjort väldigt tydligt både genom sina framträdande och tidigare material på Engelska. Men valet att skriva musik på Svenska har öppnat upp en helt ny värld av möjligheter, där Loreen kan komma oss ännu närmare och uppvisa en ny nivå av träffsäkerhet och sårbarhet. Sötvattentårar är definitivt en ärlig, rå och naken låt där vi som lyssnare kanske även får en unik inblick i hur sångerskan känt den senaste tiden. 

Året 2021 lovar mer musik på Svenska från den urkraft som Loreen faktiskt är. Tills dess njuter vi av den atmosfäriska låten Sötvattentårar

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.