Tillräckligt mycket nostalgi för att flirta med retro synthwave och 80-tals sound. Men samtidigt nytänkande nog för att flytta fram gränsdragningen för elektronisk popmusik. Så skulle jag vilja beskriva svenska duon Lust For Love som genom singeln Not a Movie både släpper fokusspåret och albumet Vertisol.

I Vertisol albumet kommer vi som lyssnare guidas mellan analoga och digitala sound som kastar oss ut i universum och tillbaka. Musiken säger duon själv drunknar i sorg, men under ytan kan vi finna hopp och ny energi. 

”Texterna beskriver något som brinner och lyser upp av ett samtida liv med drömmande och melankoliskt bränsle. Kraft ifrågasätts, älskare och löften går förlorade. Men önskan kvarstår. En lust att välja rätt strid och kärlek nog för att få fler gnistor att flyga.”

Lust For Love

I mina öron låter detta både passionerat och otroligt spännande. Singeln Not a Move är definitivt representativ för fullängds LP:n. När det låter såhär bra kan vi nog inte vänta oss något annat än storverk från den svenska duon. Nya singeln hör ni hör i bloggen och är detta i er smak ska ni definitivt lyssna igenom albumet.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.