Hollywood och Los Angeles har länge setts som drömmarnas stad. Möjligheterna att lyckas målas upp som något som sker per automatik bara man flyttar dit. Men riktigt så överensstämmande är det inte med verkligheten. I singeln LILA försöker artisten Emily Vu fånga hur distraherande LA kan vara, samt hur lätt det är att helt och hållet uppslukas av livsstilen som kommer med Hollywoodglansen. Många flyttar just till LA för att hitta kärleken till sig själv, till sin passion eller bara kärleken till någon annan. Men Emily Vu vill alltså skildra en något mer nyanserad bild än den glittrande som många framgångshistorier ofta målar upp.

Favoriter Apple Music

Singeln LILA är en drömsk pop-låt med otroligt stark refräng som sedan bryts ner till verser som är mer avskalade. Artistens röst bär på en känsla av frustration och förmedlar verkligen känslan av hur enerverande det kan vara att vilja lyckas med det man älskar utan resultat. Dock finns samtidigt något väldigt upplyftande i singeln. Den gör det nämligen lättare att släppa på pressen ”att lyckas”. I den tillhörande musikviden ser vi just prov på detta. I slutet av videon ser vi hur huvudpersonen äntligen inser att allt slit bara leder till ångest och istället för att kämpa motströms ska man njuta av nuet och sin tillvaro. 

Artisten Emily Vu är en 18-årig multiinstrumentalist som både streamat flitigt på Spotify och har en rejäl följarskara på TikTok. Denna lovande artist är även aktiv basketspelare och står upp för frågor relaterade till HBTQ och djurens rättigheter. Trots sina blotta 18-år är alltså denna artist en stor förebild. 

Singeln LILA är andra låten från en kommande EP och ni hör denna meningsfulla singel här i bloggen! 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.