Popmuzik Podcast

Det är alltid tragiskt när stora personer går bort.
När vi idag fick beskedet att Ridley Scotts bror Tony  gått bort (efter troligt självmord) blev världen lite tråkigare.
Tony hade kanske inte gjort de ikoniska filmerna som sin bror ( Blade Runner , Alien , Gladiator mfl), men han hade ett mästerligt visuellt öga,vilket höjde de action- och thrillerfilmer han gjorde och ett sinne för bra soundtrack.
Det märktes främst i filmen Top Gun , där låtar som Danger zone med Kenny Logan och Harold Faltermeyers lysande score förgyllde filmen. Självklart var det även låten Take my breath away med Berlin vi kanske mins mest från filmen (förutom volleboll-scenen).

För mig var dock Hans Zimmers score till Crimson Tide ( Rött Hav ) det som fick mitt hjärta att slå lite fortare och kraftigare.
Filmen i sig var en något underskattad, men ändå i mitt tycke lysande film om maktkampen ombord på en atomstyckad u-båt med lysande skådespelarinsatser av Tony Scotts ofta använda skådespelare Denzel Washington och den alltid lika lysande Gene Hackman .

Vi tackar dig Tony för de filmer du givit oss.

Hitta filmer av Tony på iTunes.
Crimson Tide

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011