Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Yann Tiersen – Trädgår’n

30 januari, 2022 @ 08:00 - 17:00

Yann Tiersen är kompositören, artisten och den fantastiska liveakten, som sedan det internationella genombrottet 2001 har skämt bort oss med drömska vardagsmirakel. Nu är han aktuell med tre konserter i Sverige!

29 januari spelar Yann Tiersen i Filadelfia Convention Center i Stockholm och kvällen därefter uppträder han på Trädgår’n i Göteborg, för att avsluta sin lilla Sverigeturné på Malmö Live 1 februari.

De enorma framgångarna med det lekfulla, lätt melankoliska soundtracket till ”Amélie från Montmartre” fick Yann Tiersen att framstå som en oväntad ögonblickssuccé. Men i bagaget hade han redan flera album och en entusiastisk fanskara.

Med ”Amélie från Montmartre” accelererade allt och Tiersen fick internationell superhjältestatus i gränslandet mellan det klassiska, avantgardistiska och alternativa. Det smått surrealistiska skimmer som uppstår då han väver ihop bland annat fransk folkmusik med klassiska tongångar var helt enkelt oemotståndligt, då det fördes ut till en bredare publik.

Yann har konstaterat att det finns en stor likhet mellan det oändligt stora och det minimala – att upplevelsen är den samma oavsett om du tittar genom ett mikroskop eller ett teleskop. Den hållningen och utforskandet mellan mikro och makro går som en röd tråd genom Tiersens musik. Han blickar både inåt och utåt, studerar det lilla och det stora, pendlar mellan det minimalistiskt återhållsamma i ett ensamt piano och det storslaget bombastiska i att arbeta med ett fullt band.

Under de senaste åren har Yann Tiersen varit ute på en musikalisk resa där han på sina album har tolkat intrycken och känslorna från Island, Färöarna och ön Ouessant i Engelska kanalen, där Yann även har sin studio.

Då Yann Tiersen nu återvänder till Sverige är han aktuell med den nya skivan ”Kerber”, som släpps 27 augusti.

YANN TIERSEN
2022-01-29: Stockholm | Filadelfia Convention Center
2022-01-30: Göteborg | Trädgår’n
2021-02-01: Malmö | Malmö Live

Plats

Trädgår’n
Nya Allén 11
Göteborg, 411 38 Sverige
+ Google Map
Telefon:
031-10 20 80