Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Viktoria Tolstoy Band – Nefertiti, Göteborg

13 december @ 18:00 23:30

Kristallklar, dynamisk, vibrerande, jordnära och inte alltid helt tam är Viktoria Tolstoy den kanske mest briljanta av alla skandinaviska vokalister. När hon sjunger är det inte enbart en sång hon tolkar – Viktoria skapar nytt, gestaltar och gör den till sin egen.

Viktoria Tolstoy firar med denna releasekonsert att hennes nya CD utkommer (ATC/Naxos). Plattan handlar om att resa. Både i sinnet och fysiskt. Temat är ”on the road”, med texter som kan förknippas med det liv vi lever som turnerande människor. Musik av bland andra Bonnie Raitt, Nancy Wilson, Billy Joel, och Shirley Horn. Samt nyskrivet material av Ida Sand och Joel Lyssarides. Markerad bluesfeeling med jazzdrama och kryddad med funk. Gripande vackra ballader. Musik som är som livet. Både det svarta och ljusa. Det finns ett konstnärligt stråk i Viktoria Tolstoys familj. Hennes morfars farfar var den store ryske författaren Leo Tolstoy. Den unga Viktoria slog ned som en bomb i Stockholms jazzliv med ledande musiker som Svante Thuresson och Putte Wickman.

1994 gjorde hon vid 20 års ålder sin första skiva. Två år senare, med albumet För Älskad, blev hon över en natt Sveriges stora popsensation. Hon gick vidare med att inleda ett samarbete med Esbjörn Svensson, som producerade och skrev musiken till White Russian, det första skandinaviska album som gavs ut på legendariska Blue Note. Vid den tiden samarbetade Viktoria också med Nils Landgren och 2003 följde Viktoria Nils och Esbjörn som exklusiva artist för ACT Records. Sedan dess har hon etablerat sig internationellt som en av de främsta rösterna i dagens jazz.

Viktoria Tolstoy – s.

Krister Jonsson – g.

Joel Lyssarides – p.

Mattias Svensson – b.

Rasmus Kihlberg – tr.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

240kr
Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Viktoria Tolstoy Band – Nefertiti, Göteborg" A few seconds ago