Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Victims + Horndal – Musikens hus, Göteborg

30 november, 2019 @ 21:00 23:30

Farsot, Slitna Nerver GBG & Showdown gör sitt första arrangemang tillsammans. Om vi går under arrangörsnamnet Ju fler kockar desto sämre soppa återstår att se.

Att arret dessutom sker på en klassisk ”nej jag är inte rasist, men jag älskar svenska konungar jag inte vet ett skit om-dag” som dessutom är en lördag ser vi bara som en bonus. En heldag där du börjar i demonstrationstågen för att sedan gå till kellys o sedan avslutar kvällen på Musikens Hus = perfekt lördag!

VICTIMS – på scen 00.00
Victims har sedan dag ett manglat på som om Armageddon var dem i hälarna. Den galopperande d-takten, de furiösa riffen och basgångarna som mullrar likt Thor slagit med hammaren i samma takt som en crustpunkare hytter med näven till Anti Cimex. Att bandet satt sina spår i punkhistorien visar de genom att de dels släppt sju album men också via att fantastiska band som From Ashes Rise, Acursed och KYLESA har delat splitskivor med dem.

Victims har kommit så nära ett punkband vill komma perfektion när det gäller crustig hardcore, och även om ljudbilden mognat rejält med åren så finns skiten under naglarna kvar tillsammans med äktheten som ett band som inte vikt en tum från grundformeln alltid kommer att luta sig emot.

Det finns en medvetenhet om världens och människoartens misslyckande i texterna, och det vore en lögn att inte understryka att Victims budskap till oss alla är något annat än ”We’re fucked!”. Vi är alla offer när massakern är ett faktum, vi är alla fuckade och som de punks, fuckups och fantastiska losers vi är så ses vi längst fram vid scenen när Victims ännu en gång basunerar ut vår egna undergång!

Horndal – på scen 23.00
Det är antagligen så här upprörd man låter när man måste beställa sin öl till det där konstiga ICA’t nere på stora vägen 47. Låt er inte luras av 4,0-bedömningen på google. Något lömskt lurar i lästen. Skoj åsidosatt. Det finns något riktigt förbannerskt över HORNDAL, något reellt ont. Den uppenbara småstadsilskan hyttar med knegarnäven, spottar ilskt och trampar ivrigt över att få manifestera sitt förakt mot överheten.

Det lilla slumrande Horndal har vandrat samma öde likt många andra små bruksorter. Från ett tidigare åskådligt industrisamhälle till en numera trött och obeaktad trakt präglad av rastlöshet och förtvinade drömmar. Kanske är det genom en proletärromantisk syn vi beskriver bandet, men så går det när man outsourcar skrivjobbet till en förvirrad Stockholmare. I vilket fall så är en uppenbar frustration rakt där i bandets själ; kanaliserat, filtrerat och jäst genom den eminenta blandningen av mustigt mörk hardcore och infernalisk sludge.

SUPPORT TILLKOMMER – på scen 22.00

DJ: TBA

LÖRDAG 30/11
MUSIKENS HUS
ÖPPET: 21.00-02.00
Biljetter via Tickster!

Musikens Hus

Djurgårdsgatan 13
Göteborg, 414 62 Sverige
+ Google Map
031-12 15 83

Stötta gärna mitt arbete med att lyfta artister och deras musik via Patreon!

Become a Patron!

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Victims + Horndal – Musikens hus, Göteborg" A few seconds ago