Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

VEIN Trio – Nefertiti, Göteborg

12 mars, 2020 @ 18:00 23:30

Hyllad trio spelar lekfull musik i gränslandet mellan jazz och kammarmusik – Symfonisk Bop!
Den schweiziska jazztrion VEIN har under det senaste decenniet vuxit till att bli en utav Europas mest spännande jazzgrupper. De spelar musik med stor stilistisk mångfald och teknisk prestation, blandar sofistikerat den europeiska klassiska kammarmusikens komplexitet med spänningen och energin från jazzens improvisation. De är alla tre klassiskt skolade och spelar därför gärna musik i gränslandet mellan klassisk och jazz, vilket de gör med den äran – naturligt och fantasifullt.

VEIN bildades i Basel för drygt tio år sedan och har hyllats internationellt av recensenterna. De har i princip släppt ett album om året och sammarbetat med stjärnsolister så som trombonisten Glenn Ferris samt saxofonisterna Greg Osby, Dave Liebman och Andy Sheppard.

Trions musik komponeras av samtliga bandmedlemmar, originalkompositioner blandas med tolkningar av både jazzstandards och klassiska stycken. Ett exempel på detta är deras hyllade album VEIN Plays Ravel (2017) där trion spelar kompositioner av den franska tonsättaren Maurice Ravel.

2019 släppte de albumet “Symphonic Bop” tillsammans med svenska Norrbotten Big Band, ett samarbete med tolkningar av klassiska 1900-talskompositörer som Arnold Schönberg.

Michael Arbenz – p.

Thomas Lähns – b.

Florian Arbenz – tr.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

220kr
Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "VEIN Trio – Nefertiti, Göteborg" A few seconds ago