Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan – Nefertiti, Göteborg

5 mars, 2020 @ 18:00 23:30

En av kreativ musiks mest vältaliga exponenter, sprungen ur Stockholms bördiga jazzscen kring millennieskiftet. Med sitt första band Torbjörn Zetterberg Hot Five inleddes ett fruktbart förhållande med det välrenommerade Moserobie Music Production som blomstrar än i dag, 10 album senare.

Zetterberg är en kompositör av ovanliga medel – bra känsla för att harmonisera sina uppfinningsrika melodier; hur man får en sextett att låta som en hel orkester och hur man skapar utrymme för ett oackompanjerat solo; hans något bizarra känsla för humor som ligger till grund för det driv och sväng som definierar en bra basist; och bäst av allt, respekt för sina medmusiker, vilka alltid lyckats lyfta hans kompositioner ytterligare ett snäpp.

Lekfull, kraftfull, vanvördig och fullständigt orädd presenterar Den Stora Frågan sitt fall, svarar på den ursprungliga frågan, och fortsätter så sökandet med nya frågor. 2019 släpptes en liveskiva inspelad vid Den Stora Frågans senaste framträdande (för tre år sedan), och nu, våren 2020, släpps album nummer fyra ”Are You Happy?”. Kom till Nefertiti, du kanske hittar svaret!

Torbjörn Zetterberg – b.

Susana Santos Silva – tr.

Mats Äleklint – trb.

Jonas Kullhammar – sx.

Per Texas Johansson – kl. & sx.

Jon Fält – tr.


Öppnar: 18.00
På scen: ca 20.00

230kr
Hvitfeldtsplatsen 6
Göteborg, 411 20 Sverige
+ Google Map
031-774 00 88

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan ..." A few seconds ago