Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Tom Jones – Liseberg

augusti 4 @ 19:00 21:00

Sir Tom Jones, som blev adlad av drottning Elisabeth II år 2006, är en av få artister vars karriär tog fart i början av popmusikens framfart och som fortsätter leverera relevanta album och liveframträdanden än i dag. Jones har under sin karriär överskridit genrer och musikaliska eror. Hitlåtar som ”It’s Not Unusual”, ”What’s New Pussycat”, ”Delilah”, ”If I Only Knew” och ”Sex Bomb” skrapar knappt på ytan av en fem decennier lång karriär som också innehåller framträdanden i tv på bästa sändningstid både i Amerika och Storbritannien, otaliga Las Vegas-shower och en rad Grammy-, Ivor Novello- och Brit Awards.

Vid tiden för sin 80-årsdag i augusti 2020 var Toms instinkt inte bara att reflektera över sitt musikaliska arv utan att förlänga det ytterligare, vilket resulterade i ett nytt album – ”Surrounded by Time”. Samproducerat med Ethan Johns och släppt i april 2021 är det Jones fyrtioförsta studioalbum och hans mest personliga samling hittills. Albumet är, för första gången någonsin, inspelat i hans hemland Wales och inkluderar låtar som Tom har lagt åt sidan under en lång tid, i väntan på att nå en ålder då han verkligen kunde göra dem rättvisa. Tolkningar av bland annat Cat Stevens, Bob Dylan och Malvina Reynolds. Albumet har fått fina recensioner och är ett bevis på att Jones fortsätter vara en kraft värd att räkna med.

Tom Jones gjorde för mer än 30 år sedan en spelning i Lisebergshallen (1990) och i sommar är han äntligen tillbaka när han intar Stora Scenen på Liseberg den 4 augusti.

Liseberg – Stora Scenen

Örgrytevägen 5
Göteborg, 402 22 Sverige
+ Google Map
031-400 100
View Plats Website