Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Thy Art Is Murder – Trädgår’n

november 24 @ 17:30 23:00

Thy Art Is Murder är utan tvekan Australiens mest brutala kulturexport sen ”Mad Max” hade premiär 1979. Nu bjuder de in till riktigt matiga helkvällar i Stockholm och Göteborg.

Då Thy Art Is Murder 2019 avtäckte sitt femte album ”Human Target” tog de samtidigt ett stort kliv framåt. Mot en fond bestående av postmodern dystopi, kaos och förvirring ledde CJ McMahons growlande oss framåt, som om hans röst vore ett flammande ljus av nihilistisk förtvivlan före det slutgiltiga mörkret.

Genom att rikta fokus mot brännande ämnen som skevheter i det politiska systemet, psykiska problem som har uppstått i kölvattnet av de sociala medierna och sexuellt våld har Thy Art Is Murder mutat in sig som fanbärare inom den mer intellektuella death metal-sfären. De är helt enkelt en välbehövlig käftsmäll på allt som fördummar vår samtid. Och då de nu återvänder till Sverige har de en rent brutal uppbackning:

MALEVOLENCE
Efter att debuten ”Reign of Suffering” på vissa håll hyllades som en modern klassiker har Sheffield-bandet skapat tumult på scener runtom i Europa med sitt kompromisslösa anslag från gränsområdet mellan hardcore och metalcore.

KING 810
Med en ordentlig hype i ryggen har de fortsatt att experimentera och utforska nya vägar. Just nu är King 810 aktuella med albumet ”AK Concerto No. 47, 11th Movement in G Major”.

ALPHA WOLF
Albumet ”a quiet place to die” bevisade med all önskvärd tydlighet att det australiensiska metalcorebandet Alpha Wolf är redo att välta världen.

ORBIT CULTURE
Smattrande death metal-rens från de småländska skogarnas mörkaste vrår. Aktuella med albumet ”Nija”.

Trädgår’n

Nya Allén 11
Göteborg, 411 38 Sverige
031-10 20 80