Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

The Pineapple Thief – Pustervik

mars 21 @ 19:00 23:00

Progressiva rockbandet The Pineapple Thief släpper nytt album och beger sig ut på en turné som gör stopp på Pustervik i Göteborg den 21 mars 2022!

The Pineapple Thief, eller TPT, var från början inget band. När det hela begav sig 1999 var det enbart sångaren och gitarristen Bruce Soord som ingick i TPT, och han släppte tre fullängdsplattor innan han bestämde sig för att skapa ett band av det hela. I samband med tredje skivsläppet hade bandet dessutom gått från en någorlunda okänd underdog till att få fans över hela världen.

Bandet fortsatte att släppa skivor och spela tillsammans, och 2008 kom det oerhört hyllade albumet ”Tightly Unwound” som gjorde att fanskaran växte nästan exponentiellt. Nu är de aktuella med ännu en platta som blir nummer tretton i ordningen. Vi räknar med att den kommer att fortsätta befästa bandets plats som ett av Europas främsta när det gäller experimentell rock.

Det är ingen hemlighet att TPT influerats starkt av Porcupine Tree och bandet har sedan en tid knutit trummisen Gavin Harrison till sig. Harrison har tidigare spelat i King Crimson och just nämnda Porcupine Tree.

Information om flytten:
På grund av rådande omständigheter med anledning av coronaviruset har The Pineapple Thief bestämt sig att flytta fram sin turné till 2022. Konserten på Pustervik i Göteborg kommer nu att äga rum den 21 mars 2022. Håll i din biljett! Den gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.

Pustervik

Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
View Plats Website