Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

The Legendary Pink Dots (UK/NL) + support – Musikens Hus, Göteborg

7 februari @ 20:00 - 23:30

THE LEGENDARY PINK DOTS (UK/NL)
Vad är skillnaden på LPD och många andra band som åker på en 40-årsjubileumsturné? Jo, LPD kör ingen trött återförening utan har t.o.m släppt mer än 40 album(!), vilket säger en del om hur dedikerade det här experimentiella gänget är.

The Legendary Pink Dots bildades i London 1980 men flyttade fyra år senare till Amsterdam. Väl i Amsterdam bytte kärnmedlemmarna Edward Ka-Spel (sångare/låtskrivare/keyboard) och keyboardisten Phil Knight medmusikanter som andra byter kalsonger. Sedan 2012 så har de däremot haft fasta bandmedlemmar i form utav Erik Drost (gitarr) + Raymond Steeg (livetekniker).

En rolig samt true side-story är att de från början hette “One day….” men snabbt bytte namn till The Legendary Pink Dots pga att de var så inspirerade av vissa medlemmars rosa prickar på keyboardtangenterna. Ja, du läste rätt, och med tanke på att bandet flyttade till Amsterdam o roterade medlemmar hejvilt så undrar man om inte den s.k. fredspipan var ett vanligt förekommande inslag i bandets tidiga kreativa period.

Rent musikmässigt är det svårt att beskriva LPD på ett rättmätigt sätt då deras musik innehåller inslag av neo-psychedelia, ambient, electro, industrial,
industri, psych/folk, synthpop, post-punk, progressivt, jazz, noise, pop och t.o.m inslag av gothrock. De må jämföras med Pink Floyd och Syd Barrett, men man kan ändå ana krautinfluenser såsom Can, Faust och Neu, Experimentiell rock är väl kanske den mest korrekta beskrivningen.

Som ni märker så är det stört omöjligt för mig att beskriva LPD:s spretiga musik på ett målande sätt. Gå in o lyssna på senaste plattan och bilda dig din egen uppfattning. Trots min luddiga beskrivning så hoppas jag att det framgått att det är ett grymt intressant och annorlunda band som måste ses live!

Support tillkommer:

DJ: Stefan Erkstam

Fredag 7/2
Musikens Hus
Dörrar: 20.00
Första band på scen 21.00


Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "The Legendary Pink Dots (UK/NL) + support ̵..." A few seconds ago

Detaljer

Datum:
7 februari
Tid:
20:00 - 23:30
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/977995052543129

Plats

Musikens Hus
Djurgårdsgatan 13
Göteborg, 414 62 Sverige
+ Google Map
Telefon:
031-12 15 83