Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Teksti-TV 666 – Oceanen, Göteborg

30 januari, 2020 @ 19:00 23:00

Under namnet Nordic Sessions presenterar Oceanen ett flertal klubbar med högintressanta akter från våra nordiska grannländer

TEKSTI-TV 666
https://spoti.fi/34Zb1HZ

______

Kan ett band ha för många gitarrister? För finska Teksti-TV 666 är det en omöjlighet. Utrustade med fyra (ibland fem) gitarrer har detta sexhövdade krautmonster snabbt etablerat sig som en av Finlands främsta liveakter. Stökrock med stort s, röjig psykgarage eller oförutsägbar pulserande krautrock – beskriv dem som du vill. Teksti-TV 666 är oavsett Finlands främsta och kanske mest oväntade musikexport på år och dar. Med tre EP:s och årets debutalbum – den 31-minuter långa energiinjektionen Aidattu tulevaisuus – är Teksti-TV 666 just nu bättre än någonsin.

Bandet är ett projekt byggt på motsägelser. Det är som om Neu! spelade Ramones-låtar, eller ett shoegazeande The Hellacopters. En tung men samtidigt mjuk vägg av skramligt oljud och texter på finska som kan få vilket gammalt punkhjärta som helst på fall. När Festivalrykten såg bandet skrev deras utsände att ”Sverige förtjänar Teksti-TV 666 – det som bandet visade i Tallinn var nämligen ett skolexempel i den ädla konsten av att spela live.” Så sent som i våras besökte de Stockholm och festivalen Åre Sessions där två fullsmetade och omtalade kvällar gjorde det tydligt att bandets resa på svensk mark bara har börjat.

Stigbergstorget 8
Göteborg, 414 63 Sverige
+ Google Map
031-12 00 90
http://www.oceanen.com

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Teksti-TV 666 – Oceanen, Göteborg" A few seconds ago