Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sara Parkman + Anna Ran – Oceanen, Göteborg

2 november @ 20:00 - 23:30

180kr

Sara Parkman är folkmusiker, kompositör, tredje generationens prästbarn och violinist. 2016 kom det kritikerrosade debutalbumet Sara Parkmans skogdär musiken beskrevs som en väv av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, skogsdrömmar och flödande fioler. Tillsammans med Samantha Ohlanders skapade hon albumet och föreställningen Matriarkernaunder 2017 med gäster som Lena Willemark, Ellika Frisell och Marie Selander. Hon har skrivit och turnerat med Riksteaterns hyllade föreställningar Nationalparkenoch Fäboland.

2017 vann Sara priset Årets Artist vid Folk- & Världsmusikgalan och 2018 vann Matriarkernapris som Årets Album. 2019 tog hon emot SKAPs aktivistpris. Fäbolandblev utvald till scenkonstbiennalen 2017 och 2018 fick hon stipendium från STIM. Hon har sommarpratat för P1 och samarbetat med artister såsom Fever Ray, Bob Hund och Silvana Imam.

Sara Parkmans andra soloalbum är titulerat Vesper efter det latinska ordet för aftonbön. Albumet är skapat tillsammans medkompanjonen Hampus Noren som också producerade Sara Parkmans Skog. Delar av albumet är inspelat i södra Dalarna, i Amasonmedlemmarna Amanda Bergman och Petter Winngbergs studio. Bland de gästande musikerna finns bland annat Mats Edén, Maija Kauhanen, Selen Özan, Xenia Kriisin och prästen tillika pappan Lasse Parkman.

VESPER är en fortsättning och ett flöde som bygger vidare på det spår Sara slagit in på under de senaste åren. Det är ett album som handlar om inre rum, tvivel och det radikala i att tro på någonting. Vad finner vi när vi rotar i det egna arven, och förstår att det inte går att vara kulturellt neutral? Genom Vesper gräver Sara där hon och hennes förmödrar och färder stått – nära kyrkan. Kristendomen har funnits i släkten Parkman sedan flera generationer tillbaka, på samma sätt som socialismen funnits där. Det är de kulturella såväl som musikaliska arven som här utforskas och tolkas genom distade tramporglar, körer, minimalism och evighetspolskor.
_____

Support: ANNA RAN

Anna Ran är en artist och låtskrivare från Göteborg som precis lagt sista handen på sitt debutalbum. Kvällen till ära skalar hon ned sin musik och framför den i form av en solokonsert.

”Göteborgsbaserade Anna Ran gör suggestiv och klaustrofobisk undergångspop. Anna balanserar på gränsen mellan total ångest och att sväva fritt. Musiken är mörk, men inte nattsvart. Det finns hopp även i de svåraste tider.” Hymn

Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Sara Parkman + Anna Ran – Oceanen, Göteborg" A few seconds ago

Detaljer

Datum:
2 november
Tid:
20:00 - 23:30
Pris:
180kr

Plats

Oceanen
Stigbergstorget 8
Göteborg, 414 63 Sverige
+ Google Map
Telefon:
031-12 00 90
Webbplats:
http://www.oceanen.com

Tack för att du stöttar mitt arbete med Popmuzik via Patreon!
Become a Patron!