Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Rose Tattoo – Valand

juli 12 @ 19:00 - 23:00

320kr

Presenteras av: KB West Åldersgräns 18 år

All i need is a rock’n’roll band and somewhere new to play” är en rad från ”Rock’n’Roll Outlaw”, den första låten på australiensiska Rose Tattoos debutalbum. Idag, mer än 40 år senare, har varken sångerna, det legendariska albumet eller spelglädjen och nyfikenheten på nya scener förminskats. För de lojala europeiska fansen väntar en större turné 2021 som naturligtvis gör nedslag på Valand i Göteborg den 12 juli!

1976 lade hårdrocksikonerna grunden för en karriär som verkligen förtjänar attributet “legendarisk”. Det längsta tjänstgörande, fortfarande aktiva hårdrocksbandet har stått upp som fågeln Fenix ur rock’n’roll-askan trots lite ledig tid och förändringar i sin line up, bara för att slå ännu hårdare nu. Det “extrema bandet för extrema människor”, som frontman Gary “Angry” Anderson uttrycker det, är det energiska soundtracket från flertalet generationer, det musikaliska uttrycket för en distinkt livsstil och sist men inte minst viktig inspiration för många band som till exempel Guns ‘N’ Roses. Den speciella mixen som karaktäriserar Rose Tattoo musikaliskt tilltalar ett brett spektrum av publik som älskar energin och råheten och grytan av rock’n’roll, blues, punk och heavy metal. Även om raseriet från det förflutna har förändrats är det inte föråldrat och letar sig fortfarande fram i den imponerande tunga kraften som Rose Tattoo bjuder på, inte minst live.

Line up: Gary “Angry” Anderson – Sång Dai Pritchard – Gitarr Bob Spencer (ex- The Angels) – Gitarr Mark Evans (ex- AC/DC) – Bas Jackie James Barnes – Trummor

Detaljer

Datum:
juli 12
Tid:
19:00 - 23:00
Pris:
320kr
https://www.tickster.com/sv/events/ndpacp7678bh1xc/2021-07-12/rose-tattoo

Plats

Valand
Vasagatan 41
Göteborg, 411 37 Sverige
Telefon:
031-18 30 93