Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Pomona Dream + Standard – Pustervik, Göteborg

13 februari, 2020 @ 19:00 23:00

För att vår stads musikklimat ska vara spännande och fungerande behövs alla scener vi har, gärna fler. Det gagnar alla oavsett genre och oavsett artister och arrangörer, etablerade eller inte. Att gå på spelningar och köpa skivor är tveklöst det viktigaste, det är där medlen för att kunna spela och arrangera kommer in.

Vi är väldigt glada att vi har fått stöd av Kick Studiefrämjandet Göteborgsregionen och Nudie Jeans för att kunna presentera vårt nya projekt Locals – en lokal scen för lokala band. En gång i månaden, två akter, fri entré.

Den 13:e februari kickar vi igång med två band: POMONA DREAM & STANDARD.

Pomona Dream – en duo som spelar kosmisk sammansättning av jazz och pop.

Duon träffades av en slump, ett error på soundcloud gjorde att Götebordsbaserade producenten Ribbs kontaktade kompositören Sandra Bang. Det blev dock en ”perfect match” – både musikaliskt och estetiskt. Sandra Bang, dotter till svenska Jazzmusikern Håkan Broström, är en klassiskt tränad kompositör med inspirationskällor så som Wayne Shorter och Frank Zappa. Låttexterna är inspirerade av abstrakta ordlekar som i kombination med hennes eleganta toner ger lyssnaren en perfekt balans. De distinktiva boombap-iga beatsen av Ribbs ger musiken sin ryggrad, och visar tydlig uppskattning till Hip Hip kulturens hjältar tex A Tribe Called Quest och Gang Starr.

Duons mix av genres gör deras musik intressant och rolig, samt bidrar till att Pomona Dreams har ett så unikt sound. Riktigt, riktigt bra.

STANDARD. Är Clara Flygare och Kasra Alikhani som spelar feberdrömmiga melodier på synt och trummor. Det började som ett grunge experiment som har muterats och skiftat i instrument, språk och genre. Någon sa senast att de lät som ett argt bröllopsband en annan som en blandning av DAF och Velvet Underground. Vi får se vilken sida de vaknat på den 13:e februari.

18 år
13:e feb.
Fri entré
MATSALEN
Dörrar 19.00
Första band 20.00

Återigen tack Kick & Nudie.

Järntorgsgatan 12
Göteborg, 413 01 Sverige
+ Google Map
https://pustervik.nu

Hjälp Popmuzik att växa!
Via Patreon kan du stötta mitt arbete med att lyfta artister och deras musik.
-Tack så mycket! ❤️

Become a Patron!


Vad tyckte du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Pomona Dream + Standard – Pustervik, Göte..." A few seconds ago